Antena 3 Politică Ce a apărut pe pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis în urmă cu puțin timp. Liviu Dragnea se va enerva la culme

Ce a apărut pe pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis în urmă cu puțin timp. Liviu Dragnea se va enerva la culme

09 Ian 2017   •   18:52
Ce a apărut pe pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis în urmă cu puțin timp. Liviu Dragnea se va enerva la culme

Președintele cere explicații Guvernului Grindeanu pe tema măsurilor incluse în programul acestuia.

"Guvernul trebuie să explice cum va gestiona efectele măsurilor pe care le-a adoptat săptămâna trecută și care este impactul lor asupra bugetului. În acest sens, l-am chemat miercuri, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Sorin Grindeanu, împreună cu ministrul de Finanțe. Discuția este una necesară pentru că există foarte multe îngrijorări privind modul în care aceste decizii ar putea afecta economia", se arată în mesajul lui Iohannis.

Dragnea l-a atacat pe Iohannis

Liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, preşedinte al Camerei Deputaţilor, consideră că şeful statului "devine deja plictisitor" pentru că "îl pomeneşte mereu" în mod public şi spune că, "dacă tot pune presiune pe anumite instituţii", putea să se aplece şi asupra scandalului legat de dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă.

"Dl preşedinte am văzut că nu ratează nicio ieşire publică să pomenească numele meu sau să se refere la mine. Deja pentru mine devine plictisitor. Nu mai comentez, că noi ne ocupăm de alte lucruri, de ceea ce face Guvernul, de măsurile din programul de guvernare. Şi unele măsuri din programul de guvernare sunt şi pentru mine. Pot fi luat pentru foloase necuvenite, că am promovat un program de guvernare care aduce beneficii unor milioane de români, printre care sunt şi eu. Nu mă interesează acele afirmaţii", a declarat Dragnea luni, la Palatul Parlamentului.

Întrebat cum comentează activitatea instituţiilor statului legat de "scandalul momentului", cazul Sebastian Ghiţă, el a spus că preşedintele Iohannis ar fi putut să se aplece asupra acestui scandal.

"Sincer, de asta am spus că dl preşedinte devine plictisitor pentru mine. Eu mă aşteptam ca acolo ăsta să fie subiectul principal. Că a ne preface că nu există acest subiect şi că nu sunt probleme în acest sistem ar însemna să fim pe altă lume. Toată lumea înţelege că avem probleme. Ele trebuie lămurite. Or n-a atins subiectul ăsta, acum are alte chestiuni personale. Până acum am văzut foarte multă tăcere. Dacă tot mergea acolo şi punea presiune pe anumite instituţii, poate fără presiune le aducea aminte, aşa părinteşte, că poate e bine să se aplece şi asupra acestui scandal. Se pare că nu", a arătat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Întrebat dacă are informaţii că Florian Coldea ar fi încercat să îl şantajeze pe Victor Ponta, Dragnea a spus: "Eu nu sunt informator şi nici colector de informaţii, mă uit la televizor ce spun unii şi alţii, dar se spun prea multe lucruri ca ele să rămână aşa în întuneric. Cineva trebuie să facă lumină aici, mai devreme sau mai târziu".

El a menţionat că nu a avut o discuţie cu ministrul Justiţiei, despre care spune însă că e "un om foarte hotărât".

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat vinerea trecută, în contextul în care a avertizat că o lege a amnistiei şi graţierii ar fi "o catastrofă" pentru democraţie, că reprezintă circumstanţe îngrijorătoare faptul că preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, este condamnat penal, iar preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este trimis în judecată. "Nu pot să mă fac că nu văd că preşedintele Camerei Deputaţilor este o persoană condamnată penal şi cu urmărire penală în curs. Preşedintele Senatului este o persoană trimisă în judecată pentru minciună penală. Asta este, ce numesc eu, circumstanţe îngrijorătoare", a declarat Iohannis, la şedinţa de constituire a CSM

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close