Antena 3 CNN Politică Iohannis pleacă în vizită oficială în Germania. Preşedintele se întâlneşte cu Angela Merkel

Iohannis pleacă în vizită oficială în Germania. Preşedintele se întâlneşte cu Angela Merkel

Iohannis pleacă în vizită oficială în Germania. Preşedintele se întâlneşte cu Angela Merkel
de S.T.    |    25 Feb 2015   •   17:57

Preşedintele Klaus Iohannis va face, joi, o vizită în Germania, şeful statului urmând să aibă convorbiri cu preşedintele Joachim Gauck, cu cancelarul Angela Merkel, precum şi o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti.

"Sunt bucuros să efectuez prima vizită la Berlin ca preşedinte al României. Relaţiile de cooperare cu Germania au pentru noi o importanţă strategică. Aprofundarea acestei cooperări şi a dialogului cu Berlin şi extinderea domeniilor de colaborare constituie o prioritate", a spus Klaus Iohannis, miercuri, într-o declaraţie de presă.

Preşedintele Klaus Iohannis urmează să se întâlnească joi la prânz cu preşedintele Joachim Gauck. Ceremonia primirii oficiale, la Palatul Bellevue din Berlin, este prevăzută să aibă loc la ora 13.00 (ora României).

La ora 15.05 (ora României), la sediul Cancelariei Federale, preşedintele Iohannis va avea convorbiri cu cancelarul german, Angela Merkel.

"Vizita oferă prilejul intrării într-o etapă superioară a relaţiilor bilaterale, ce include şi o susţinere pe teme de interes comun în cadrul Uniunii Europene", a spus Klaus Iohannis.

"Contăm pe sprijinul german pentru integrarea reală a României în nucleul european", a adăugat el.

Printre subiectele pe care preşedintele Klaus Iohannis le va aborda se află aderarea României la spaţiul Schengen, evoluţiile în materie de securitate, dar şi situaţia din Ucraina.

×
Subiecte în articol: Germania Angela Merkel Klaus Iohannis
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close