Antena 3 CNN Politică Iohannis, prezent la alegerea conducerii CSM. Președintele vine cu un nou atac la adresa ministrului Justiției: Înțeleg că are altă treabă

Iohannis, prezent la alegerea conducerii CSM. Președintele vine cu un nou atac la adresa ministrului Justiției: Înțeleg că are altă treabă

Iohannis, prezent la alegerea conducerii CSM. Președintele vine cu un nou atac la adresa ministrului Justiției: Înțeleg că are altă treabă
12 Dec 2018   •   12:22

Update: Președintele Klaus Iohannis participă la ședința Consiliului Superior al Magistraturii, în cadrul căreia se alege noua conducere a Consiliului. Iohannis a explicat că a fost un an foarte greu pentru justiție, din cauza schimbărilor încercate de PSD.

”Prezența mea astăzi aici vă rog să o vedeți ca o încurajare instituțională. A fost un an foarte greu și vă felicit pe toți pentru echilibul de care ați dat dovadă.

Anul 2018 a fost marcat de schimbările legislației penale și a legilor justiției. A fost un an dificil cu multe cumpene pentru România. Punerea în acord a acestor acte normative cu prevederile europene este absolut necesară și vom ajunge în acest punct.

Deși ne-am aflat într-un context complicat, CSM a fost un factor de echilibru față de actorii implicați. Vă rog să fiți în continuare racordați la vocea interioară a sistemului care solicită apărarea independenței magistraților.”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele nu a ezistat nici să aducă acuzații ministrului Justiției, care nu a fost prezent la ședință.

”Izolarea și divizara corpului magistraților nu duc la nimic productiv. Consider că în ceea ce privește justiția, CSM poate și trebuie să promoveze o viziune unitară și să fie chiar el un exemplu de unitate și efort comun reunit în jurul principiilor și valorilor celor mai de preț ale unei democrații consiolodate (...) 

Ministrul Justiției înțeleg că are are altă treabă în loc să onoreze bilanțul. Principalul promotor al unor asemenea proiecte este mai mult membru de drept și are obligația de drept să respecte aceste principii”, a declarat Iohannis.

Știrea inițială: Plenul Consiliului Superior al Magistraturii s-a reunit miercuri pentru a-şi alege noua conducere - preşedintele şi vicepreşedintele.

Secţia pentru procurori l-a desemnat marţi pe procurorul Nicolae Andrei Solomon drept candidat pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

Secţia pentru judecători urmează să stabilească în şedinţa de miercuri, care va avea loc înaintea plenului, candidatul pentru funcţia de preşedinte al CSM.

Pe ordinea de zi a şedinţei plenului CSM se află şi prezentarea raportului de activitate al instituţiei pe anul 2018, în mandatul judecătorului Simona Camelia Marcu - preşedinte şi al procurorului Codruţ Olaru - vicepreşedinte.

La şedinţa plenului CSM participă şi preşedintele Klaus Iohannis.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close