Antena 3 CNN Politică Iohannis se răfuiește cu PSD înainte de alegeri: "Legile 'electoraliste' riscă să arunce țara în criză"

Iohannis se răfuiește cu PSD înainte de alegeri: "Legile 'electoraliste' riscă să arunce țara în criză"

Președinte Klaus Iohannis a reluat, miercuri, retorica anti-PSD în conferința de presă susținută la Cotroceni și a spus că "iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză economică prelungită".

Iohannis se răfuiește cu PSD înainte de alegeri: "Legile 'electoraliste' riscă să arunce țara în criză"
de Adrian Iclozan    |    23 Sep 2020   •   18:25

Președintele a numit "electoraliste" legile adoptate în Parlament și susținute de PSD

Replica vine în contextul în care Parlamentul a adoptat, marţi, rectificarea bugetară în forma amendată de PSD, prin care sunt majorate pensiile cu 40% iar premierul Ludovic Orban a anunțat că este analizată atacarea legii la CCR.

Iohannis a evitat să dea un răspuns tranșant când a fost întrebat dacă va promulga legea rectificării bugetare.

El a spus doar că majorarea cu 40% a pensiilor presupune un efort bugetar de 6% din PIB România nu dispune în prezent de acest spațiu fiscal. 

"Ceea ce a adoptat ieri parlamentul, unde un PSD iresponsabil are încă majoritate, a împovărat bugetul pe anul viitor cu 6% din PIB. Ar trebui să luăm bani din altă parte pentru a da în această zonă, ori de peste tot banii au fost deja reduşi la un minim. Chiar dacă ne dorim ca aceste creşteri să intre în vigoare, trebuie să aşteptăm momentul prielnic, care acum din păcate nu este", a susținut Iohannis.

×
Subiecte în articol: Iohannis PSD pensii Klaus Iohannis
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close