Antena 3 Politică Iohannis și-a amânat vizita la Lisabona. De ce nu mai merge președintele în Portugalia

Iohannis și-a amânat vizita la Lisabona. De ce nu mai merge președintele în Portugalia

18 Oct 2017   •   17:03
Iohannis și-a amânat vizita la Lisabona. De ce nu mai merge președintele în Portugalia FOTO: presidency.ro

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale,,președintele Klaus Iohannis a avut o convorbire telefonică cu președintele Republicii Portugheze, Marcelo Rebelo de Sousa, la inițiativa acestuia.

„Președintele Marcelo Rebelo de Sousa a informat în legătură cu incendiile puternice care afectează Portugalia începând cu 15 octombrie, soldate până la acest moment cu zeci de persoane decedate și rănite, precum și cu importante pagube materiale. Președintele Portugaliei a precizat că această situație excepțională necesită mobilizarea tuturor factorilor de decizie din țară pentru a putea depăși efectele negative generate. În acest context, președintele Marcelo Rebelo de Sousa a propus, cu părere de rău, amânarea vizitei de stat în Portugalia a președintelui României, care era programată în perioada 23 — 24 octombrie", informează comunicatul Administrației Prezindențiale.

Klaus Iohannis a transmis omologului său portughez întreaga solidaritate și compasiune în aceste momente de grea încercare, când Portugalia se confruntă cu efectele devastatoare ale incendiilor.

„Președintele Klaus Iohannis a arătat, totodată, că prezența în zonele afectate de incendii a unor comunități de cetățeni români preocupă în mod direct și autoritățile române, situația fiind atent și activ monitorizată de Ambasada României la Lisabona" și "a exprimat disponibilitatea statului român de a acorda sprijin autorităților portugheze pentru gestionarea situației create de incendii, în măsura în care acestea vor considera util", se mai arată în comunicat.

Cei doi președinți au reprogramat vizita la o altă dată, atunci când situația dificilă creată de incendiile devastatoare din Portugalia o va permite.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close