Antena 3 CNN Politică Iohannis și Cîțu, singurii absenți de la ședința solemnă de 1 Decembrie din Parlament

Iohannis și Cîțu, singurii absenți de la ședința solemnă de 1 Decembrie din Parlament

Klaus Iohannis şi Florin Cîţu nu au participat miercuri la şedinţa solemnă de 1 Decembrie din Parlament. Cei doi oficiali nu au dat nicio explicaţie clară pentru absenţă.

Iohannis și Cîțu, singurii absenți de la ședința solemnă de 1 Decembrie din Parlament
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    24 Noi 2021   •   16:18

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit, miercuri, în şedinţă comună solemnă, dedicată Zilei Naţionale a României - 1 Decembrie.

Președintele Klaus Iohannis a lipsit de la eveniment, deși conform unui memorandum aprobat de conducerea Parlamentului era invitat să susțină un discurs.

De asemenea, a lipsit de la şedinţă şi premierul interimar Florin Cîţu, deşi iniţial îşi anunţase prezenţa. Mai exact, miercuri dimineaţă, Biroul de presă al Guvernului anunţase că noul președinte al Senatului, Florin Cîţu, va fi prezent. Ulterior, un reprezentant al Palatului Victoria a transmis că "din motive obiective", acesta nu va mai participa la ședința solemnă din Parlament.

Şedinţa solemnă dedicată Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie, condusă de vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu, a început cu intonarea Imnului Naţional. Au urmat discursurile vicepreşedintelui Senatului Alina Gorghiu şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu.

"Sărbătorirea a 103 ani de la reunirea într-un singur stat a românilor din Vechiul Regat, Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banat, Crişana şi Maramureş ne găseşte astăzi la finalul unei crize politice. Am reuşit să punem punct haosului politic prin maturitate şi responsabilitate. Am reuşit să punem bazele unei coaliţii puternice de guvernare.

Eforturile depuse de părinţii Marii Uniri, faptul că au lăsat deoparte ceea ce îi despărţea şi s-au concentrat pe ceea ce-i unea, ar trebui să fie o sursă de inspiraţie pentru întreaga clasă politică actuală, mai ales în această perioadă dificilă în care crizele sanitară, economică, socială şi politică au afectat vieţile tuturor românilor", a afirmat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: "Cred cu tărie însă că cel mai potrivit omagiu este acela de a acţiona cu înţelepciune şi dedicare, lăsând orgoliile şi interesele politice deoparte"

"Întreaga clasă politică are datoria să stabilizeze România în perioada care vine, indiferent de mizele politice sau electorale. Această zi de sărbătoare ne aminteşte că avem datoria de a colabora între noi. Este o datorie faţă de români şi faţă de România. Istoria ne cheamă la fapte, e consemnat în actul de convocare a Adunării Naţionale de la Alba Iulia.

Unirea tuturor românilor a fost posibilă datorită unor împrejurări istorice pe care conducătorii de atunci ai ţării au ştiut să le valorifice pentru binele României. Unirea nu ar fi fost posibilă fără jertfa celor care au plătit cu sângele pe frontul de luptă, cărora le cinstim memoria şi care merită pe deplin recunoştinţa noastră.

Cred cu tărie însă că cel mai potrivit omagiu este acela de a acţiona cu înţelepciune şi dedicare, lăsând orgoliile şi interesele politice deoparte, pentru că astăzi, ca şi atunci, istoria ne cheamă la fapte. Ţine doar de noi să acţionăm ca oameni politici responsabili pentru binele românilor, pentru viitorul nostru, al copiilor noştri, pentru România”, a mai spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close