Antena 3 Politică Iohannis: „Solicit demisia imediată a ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu și a doamnei ministru de Interne, Carmen Dan. Imediat înseamnă imediat”

Iohannis: „Solicit demisia imediată a ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu și a doamnei ministru de Interne, Carmen Dan. Imediat înseamnă imediat”

de S.T.    |    29 Mai 2019   •   17:02
Iohannis: „Solicit demisia imediată a ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu și a doamnei ministru de Interne, Carmen Dan. Imediat înseamnă imediat”
Sursa foto: Foto: Facebook/ Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis solicită demisia ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu și a ministrului de Interne, Carmen Dan, după scandalul iscat în străinătate la alegerile europarlamentare şi la referendum. Într-o declarație bizară susținută la Palatul Cotroceni, Iohannis a salutat votul românilor la Referendum, dar a încheiat abrupt cu cererea de demitere a celor doi miniștri.

„Foarte mulți lideri europeni au apreciat pozitiv rezultatele referendumului. Acest referendum este de multă vreme încoace primul referendum din Uniunea Europeană care a reușit datorită vouă dragi români și aceste felicitări le-am primit în numele românilor, în adevăratul sens al cuvântului.

Repet ceea ce am spus și cu alte ocazii în ultimele săptămâni. În Europa, românii contează. În Europa, România contează. După rezultatele de la referendum ați primit felicitări de la cei mai importanți lideri europeni.

Între timp numărătoarea se apropie de sfârșit. Avem deja confirmate date care sunt foarte bune pe ambele întrebări de la referendum”, a spus Iohannis.

Anunțul vine în contextul în care PSD a pierdut alegerile europarlamentare, iar președintele a cerut demisia Guvernului.

Iohannis: Nu trebuie să trecem cu vederea problemele grave apărute în timpul votării. În organizarea acestor două tururi de scrutin, europarlamentare și referendum, și în țară mulți români au fost revoltați că au stat la coadă, că au fost puține cabine, ștampile

„Se vede că întreaga organizare a fost pregătită pentru inhibarea votului, nu încurajarea votului. Am spus înainte de 2 mai că PSD se pregătește de boicotarea referendumului”, a spus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va înființa o comisie mixtă care va începe să lucreze la Administrația Prezidențială. „Rolul e să identifice problemele și să găsească soluții”, a precizat Iohannis.

„Cei care nu au organizat corespunzător sau chiar intenționat prost trebuie să plătească cu funcția. Vorbesc de urmarea politică. Că ulterior se găsesc și alte probleme, o vom discuta după ce va exista prima analiză.

Fiindcă nu au știu să demisioneze, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe și a ministrului de Interne. Imediat însemnând imediat”, a încheiat președintele Klaus Iohannis.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close