Antena 3 Politică Iohannis: Suspendarea preşedintelui din 2012, prost inspirată şi inutilă. Nu trebuia făcut nici referendumul

Iohannis: Suspendarea preşedintelui din 2012, prost inspirată şi inutilă. Nu trebuia făcut nici referendumul

01 Sep 2014   •   23:34
Iohannis: Suspendarea preşedintelui din 2012, prost inspirată şi inutilă. Nu trebuia făcut nici referendumul Foto: Agerpres

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat luni că USL a pregătit foarte prost în 2012 suspendarea preşedintelui Traian Băsescu din funcţie, arătând că toată procedura a fost inutilă, la limita Constituţiei şi nu trebuia realizată.

"Toată acţiunea a fost la limita Constituţiei şi nu trebuie să confundăm fondul problemei cu forma. Întreaga procedură a fost, după părerea mea, absolut inutilă și prost inspirată. Nu trebuia făcută nici suspendarea, nici referendumul. Nu a avut nimeni de câștigat de acolo. USL a pregătit-o foarte prost, a informat foarte prost, au făcut nişte paşi care au fost extrem de rapizi şi prost pregătiţi, iar fondul problemei, dacă se votează pentru sau contra la momentul respectiv, a fost discutat în conducerea Forumului German şi s-a hotărât ca domnul Ovidiu Ganţ să voteze pentru suspendare", a declarat Iohannis, informează Agerpres.

El a arătat că la acel moment a fost de acord ca deputatul din partea FDGR, Ovidiu Ganț, să voteze pentru suspendarea din funcție a președintelui Traian Băsescu.

De asemenea, a precizat că reacțiile partenerilor externi ai României cu privire la acțiunea din 2012 au apărut ca urmare a vitezei cu care s-au derulat evenimentele și a lipsei de informare.

"Ceea ce s-a întâmplat la noi în acea fază a fost intrarea într-o vrie care a fost absolut de neînțeles pentru partenerii noștri pentru că niciodată nu s-a procedat cu o asemenea viteză, cu demiteri de președinți de Cameră, cu schimbări. Întreaga procedură a fost foarte netransparentă pentru partenerii noștri", a explicat Iohannis.

El a mai precizat că regretă acțiunea din 2012, arătând că în situația în care s-ar face o reevaluare a acesteia, s-ar constata că nu trebuie votat așa ceva.

Pe de altă parte, liderul PNL a afirmat că Traian Băsescu a fost și este cel mai influent personaj din viața politică. De asemenea, el a susținut că cele două mandate ale șefului statului au "pornit cu foarte multă speranță" și că unele încercări au fost bune, dar rezultatele au fost dezamăgitoare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close