Antena 3 CNN Politică Ion Creangă din Parlament. Ce povestesc deputaţii în pauzele dintre audieri (VIDEO)

Ion Creangă din Parlament. Ce povestesc deputaţii în pauzele dintre audieri (VIDEO)

Ion Creangă din Parlament. Ce povestesc deputaţii în pauzele dintre audieri (VIDEO)
21 Dec 2008   •   10:02

Sâmbătă comisiile parlamentare au avut mult de lucru. Toţi miniştrii din cabinetul Boc au fost audiaţi şi au primit avize favorabile. Între atâtea audieri, parlamentarii au demonstrat că se mai şi relaxează. Cu microfoanele uitate pornite, doi parlamentari au început să vorbească, cel puţin colorat, despre o întâmplare vânătorească, în care apare şi un anume Doru, fiind vorba despre Dumitru Sechelariu, fostul primar al Bacăului.
Actorii principali au fost doi membri ai comisiei de apărare: Gabriel Vlase, deputat de Bacău şi Angel Tîlvăr, deputat de Vrancea. Cu chef de vorbă şi drag de vânătoare, domnul Vlase a început discuţia: ?Noi făceam vânătoarea mai mult de caterincă decât de vânătoare. Am nişte poveşti geniale, de scriu de la fiecare vânătoare câte o carte la care nu poţi... Tre' să nu mănânci în ziua aia că râzi de te ia diareea.?
Deputatul de Bacău pare să fi moştenit talentul de narator al lui Creangă căci partenerul său este absorbit de poveştile vânătoreşti. Printre personaje se numără şi Dumitru Sechelariu, fostul primar al Bacăului despre care deputatul povesteşte că fuma şi bea whiskey la vânătoare. Povestea capătă un limbaj colorat, mai ales când apare un personaj nou: prim-procurorul de la Bacău.
?Măi, nebunule, era să mi-l împuşte pe procurorul de la Bacău. Ăla, stătea cumva...prea mult ieşit din aliniament, ştii?Eram la porc. Şi mă uitam pe lunetă. Şi când mă uit, era prim-procurorul de la Parchet de la Bacău. Şi îl strig: "Băi!" Zic: "Ce faci, mă?" mai povesteşte deputatul de Bacău.
Chiar când Vlase povestea mai cu foc, un coleg de comisie, singurul care şi-a dat seama ca microfoanele sunt deschise, i-a atras atenţia acestuia.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: vanatoare deputati
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close