Cristoiu, despre criza COVID: Peste tot în Europa, "Winter Is Coming". La noi, "Suflă vânt de primăvară"

de Georgiana Adam    |    23 Ian 2021   •   10:15
Cristoiu, despre criza COVID: Peste tot în Europa, "Winter Is Coming". La noi, "Suflă vânt de primăvară" Agerpres

Jurnalistul Ion Cristoiu este de părere că relaxarea restricţiilor din România privind pandemia, în timp ce în Occident se întâmplă tocmai inves, vine pe fondul viziunii idilice a preşedintului Iohannis, care în loc să admită că ne furăm căciula singuri şi să ia măsuri, evită orice implicare pentru a nu avea dureri de cap.

"Peste tot în Europa bate un vînt de îngrijorare. 

După licărul de speranţă provocat de venirea Vaccinului, transformată dintr-o simplă chestiune medicală (pînă la urmă, Vaccinul e un medicament, nu-i aşa?) într-o ceremonie publicitară la nivel de Continent, s-a prăvălit peste europeni pesimismul stîrnit de Pericolul întruchipat de noua tulpină de Coronavirus, declarată de englezi cu 30% mai mortală decît tulpina de pînă acum. 

Prin urmare, peste tot în Europa, sporesc măsurile de protecţie, ceea ce înseamnă creşterea restricţiilor.

(...) Concomitent, s-a ivit şi creşte o nouă îngrijorare, pe cale de a deveni nelinişte.

Dozele pe care urmau să le primească ţările membre UE, în virtutea unei înţelegeri ticluite pe şest de Comisia Europeană cu doar cîteva companii, să reduc de la o zi la alta.

Toate aceste îngrijorări nu sînt împărtăşite de Autorităţile noastre. La noi nu bate crivăţul. La noi, vorba cîntecului, Suflă vînt de primăvară/ Păsările cîntă iară. 

Epidemiologul Ovidiu Jurma a descris exact situaţia din România:

"Atitudinea autorităţilor este disproporţionată faţă de pericolul enorm pe care îl are această boală. 

Încep să vină rapoarte dinspre Brazilia care arată că tulpina de COVID-19 este una mult mai agravată. 

Inclusiv OMS, guvernele din Occident sunt extrem de prudente, iar noi nu am stat în carantină ca ei. Situaţia în România a fost relaxată comparativ cu alte ţări. 

Dincolo de faptul că se deschid restaurante, cinematografe, care sunt opţionale pentru populaţie, deschidem şcoli. Sunt profesori care nu au apucat să se vaccineze în timp util. De altfel, avem clase cu câte 36 de copii înghesuiţi".

România, răsfăţată de unii ca fiind Grădina Maicii Domnului, pare, prin raportare la alte ţări europene, chiar o Grădină ocrotită de Maica Domnului. În timp ce în Occident sporesc măsurile de restricţie, la noi, sporesc măsurile de relaxare. 

Dîndu-i cu tifla lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, Nicuşor Dan, împreună cu prefectul Traian Berbeceanu, amîndoi de sorginte PNL-istă, au decis ridicarea unei mari părţi a restricţiilor în Bucureşti. 

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Operaţiunii Vaccinare, nu suflă o vorbă despre reducerea dozelor şi pentru România. Ai impresia ascultîndu-l că te afli în mijlocul unui bal de la Cercul Militar, unde locotenenţi curtenitori dansează cu cucoane galeşe. 

Potrivit autorităţilor vaccinarea se desfăşoară fără nici o problemă, românii dau năvală să se vaccineze, numărul de infectări scade de la o zi la alta, dozele de vaccinare vin în ritm duduitor. 

(...) Pînă la alegeri, Klaus Iohannis a ieşit în spaţiul public doar pentru a ne avertiza că e groasă rău. Acum, Klaus Iohannis nu mai conteneşte a ne convinge că nu e nici un motiv de îngrijorare. 

Totul merge cum nu se poate mai bine în România, cea mai bună dintre lumile posibile. Vaccinarea se desfăşoară perfect, dozele vin în România în valuri, numărul de infectări scade de la o zi la alta. (...)", a scris Ion Cristoiu, pe blog.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close