Antena 3 CNN Politică Ion Cristoiu, despre scrisoarea celor 12 ambasade: „Au avut impresia că după acest comunicat cade Guvernul, dar nu s-a întâmplat nimic”

Ion Cristoiu, despre scrisoarea celor 12 ambasade: „Au avut impresia că după acest comunicat cade Guvernul, dar nu s-a întâmplat nimic”

Ion Cristoiu, despre scrisoarea celor 12 ambasade: „Au avut impresia că după acest comunicat cade Guvernul, dar nu s-a întâmplat nimic”
29 Iun 2018   •   18:21

Ion Cristoiu a vorbit, vineri, despre scrisoarea celor 12 ambasade ale unor țări europene, prin care acestea se declară nemulumite de modificările aduse de Codul Penal din Parlament. În acest context, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi premierul Viorica Dăncilă nu vor participa la recepţia organizată de Ambasada Americană de ziua Statelor Unite.

„Primul moment istoric este refuzul celor trei de a merge la ambasadă, al doilea moment este că după acest comunicat al celor 12 ambasade nu s-a întâmplat nimic. S-a întâmplat ceva? Nu. Și nici nu o să se întâmple. Ei ne-au îndrumat până acum prin spaimă. Noi începem să scăpăm de complex. Ei au avut impresia că după acest comunicat cade Guvernul, dar nu s-a întâmplat nimic. Patru țări care au făcut scut împotriva marilor puteri, au avut un succes enorm. Atitudinea lor de a se opune a avut succes. În aceste condiții, a nu te duce la Ambasadă, este un fleac”, a spus Ion Cristoiu. 

Ambasadele a 12 state au făcut, joi, un apel public la părţile implicate în modificarea Codurilor Penale să nu slăbească statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva corupţiei. 

 

×
Subiecte în articol: Ion Cristoiu 100 de minute ambasade
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close