Antena 3 CNN Politică Ion Cristoiu: Revoluția din PNL s-a oprit înainte de a începe!

Ion Cristoiu: Revoluția din PNL s-a oprit înainte de a începe!

Jurnalistul Ion Cristoiu spune că revoluţia din PNL s-a oprit înainte de a începe. Într-un editorial publicat pe blogul său, analistul își argumentează opiniile privind pseudo-reforma liberalilor.

Ion Cristoiu: Revoluția din PNL s-a oprit înainte de a începe!
de Georgiana Adam    |    20 Ian 2021   •   11:45

Pornind de la un interviu realizat cu prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, Ion Cristoiu spune că demersul său jurnalistic "s-a vrut parte a unui Plan, cel de răsturnare a lui Ludovic Orban de la șefia PNL în perioada imediat următoare". 

"Nu la viitorul Congres, despre care nu se știe nici măcar dacă va avea loc anul acesta, ci în perioada următoare, consecință a unei Ofensive angajate de o întreagă grupare din partid, a Nordiștilor, cum i-am zis eu, plecând de la realitatea că, la fel ca în cazul PSD, partea modernă a PNL se află dincolo de Carpați".

În numele acestei Grupări, Rareș Bogdan a formulat și oferta pentru Ludovic Orban: rămâne la șefia Camerei Deputaților, dar pleacă din fruntea PNL. Iar până la Congres  va fi numit un interimar. Numai că...

Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg

Ion Cristoiu arată pas cum pas cum s-a dezumflat marele plan de înlăturare a lui Ludovic Orban de la șefia PNL.
"Planul invocat de Rareș Bogdan presupunea o ofensivă a Grupării reformiste începând chiar de luni dimineață. Ofensiva mediatică urma să fie continuată de Rareș Bogdan printr-un interviu unu la unu luni seară, la Sinteza Zilei, având ca moderator o vedetă precum Mihai Gâdea, și începută de alți membri ai Grupării la diferite posturi tv. A doua zi și a treia zi au avut loc următoarele întâmplări ciudate:

Luni, Rareș Bogdan a plecat la Bruxelles. Emisiunea de la Sinteza Zilei a fost anulată.
Cu excepția lui Robert Sighiartău, nici un membru al Grupării reformiste n-a intervenit în media.
Ludovic Orban a făcut să apară în presă informația că luni a avut o întâlnire cu Klaus Iohannis la Cotroceni. A fost această întâlnire? Probabil că da. A avut drept subiect scandalul din PNL? N-are importanță. Importanță are că Administrația prezidențială n-a dezmințit informația. Asta înseamnă c-a avut loc. Și chiar dacă nu s-a discutat despre Ofensiva Reformiștilor, convocarea lui Ludovic Orban a doua zi după interviul lui Rareș Bogdan a avut indiscutabil valoarea unui semnal pro Orban dat de Klaus Iohannis liderilor PNL.", a explicat Ion Cristoiu continuând enumerarea celorlalți pași înapoi în reformarea PNL.

"Emil Boc, pe care Rareș Bogdan paria că lider al Grupării, s-a delimitat de Rareș Bogdan invocând necesitatea păstrării confruntării în interior.  Invocarea păstrării în interiorul partidului a apărut încă de duminică seara și în intervențiile Ralucăi Ţurcan, o apropiată a lui Klaus Iohannis. După delimitarea lui Emil Boc, un alt PDL-ist, obișnuit cu slugărirea șefului, ca și Emil Boc, de pe vremea lui Zeus – Traian Băsescu, a ieșit la rampă pentru a ridica lui Ludovic Orban osanale grețoase. I s-a alăturat liderul filialei județene Teleorman."

Concluzia lui Ion Cristoiu este una singură: "Revoluția din PNL s-a oprit înainte de a începe"

Și în ciuda noii argumentări a lui Rareș Bogdan, "că Revoluția e pe termen lung, până la Congres (care congres), că PNL trebuie să se concentreze pe Guvernare, că interviul a avut deja un impact asupra vieții din PNL (s-a mai democratizat!!!), că interviul a arătat că în PNL e Opoziție" - analistul este de neînduplecat.
"Să-l cred?
Doamne ferește!"

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close