Antena 3 CNN Politică Ion Iliescu a cerut din nou convocarea unui congres extraordinar PSD

Ion Iliescu a cerut din nou convocarea unui congres extraordinar PSD

Ion Iliescu a cerut din nou convocarea unui congres extraordinar PSD
05 Ian 2009   •   11:24

Nici nu a început bine noul an, că Ion Iliescu a cerut iar convocarea unui congres extraordinar la PSD. Imediat după alegerile legislative din noiembrie 2008, Mircea Geoană respinsese un demers asemănător, susţinut tot de preşedintele de onoare al PSD, dar şi de vicerepreşedintele PSD, Miron Mitrea. Ion Iliescu nu a renunţat la ideea convocării structurilor de conducere ale PSD. El este îngrijorat că social-democraţii şi-ar putea pierde identitatea în cadrul alianţei cu PD-L.
Analiza alegerilor legislative din noiebrie 2008, dar şi numirea unui canditat la alegerile prezidenţiale din acest an, sunt, în opinia sa, alte argumente în favoarea organizării unui congres. Fostul preşedinte al PSD a discutat din nou această problemă cu Mircea Geoană, chiar dacă, la începutul lui decembrie 2008, liderul social-democraţilor a respins vehemet ideea unui congres.
Ion Iliescu, a declarat pentru Gândul că, într-adevăr, a avut "un schimb de păreri" cu preşedintele PSD. Mircea Geoană ar fi acceptat în cele din urmă ca data unui Consiliu Executiv sau chiar a unui Congres să fie stabilită la întrunirea Biroului Permanent Naţional. Fostul preşedinte al PSD a explicat pe blogul său de ce trebuie convocate neapărat structurile de conducere ale partidului. "Se impune o analiză pertinentă a problemelor privind strategia şi tactica partidului în acest an, în forumurile sale statutare şi clarificarea tuturor problemelor cu activul propriu de partid", susţine Ion Iliescu.
El mai crede că tot mai mulţi membri vor să-şi dea demisia din partid, nemulţumiţi că doar o grupare din PSD se bucură de câştigurile guvernării. Prin intermediul blogului său, Iliescu a cerut organizaţiilor PSD, dar şi structurilor sale statutare, să devină câini de pază vigilenţi ai identităţii doctrinare a partidului.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu Partidul Social Democrat
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close