Antena 3 CNN Politică Ion Iliescu, aniversat în avans: "Important e să ştii să treci cu seninătate prin toate" (VIDEO)

Ion Iliescu, aniversat în avans: "Important e să ştii să treci cu seninătate prin toate" (VIDEO)

Ion Iliescu, aniversat în avans: "Important e să ştii să treci cu seninătate prin toate" (VIDEO)
02 Mar 2010   •   10:17

Ion Iliescu împlineşte, miercuri, 80 de ani. Fostul preşedinte îşi va serba ziua în plină activitate, întrucât va participa la o dezbatere organizată la Paris de Partidul Socialist Francez, pentru care se pregăteşte în aceste zile. Ion Iliescu şi-a început, astfel, aniversarea cu o zi mai devreme.

În faţa biroului din strada Atena, Ion Iliescu le-a vorbit jurnaliştilor despre planurile sale, a oferit câteva sfaturi de viaţă şi a explicat cum reuşeşte să se menţină în formă.

"Las vremea să curgă cum trebuie. Sper să-mi păstrez încă prospeţimea mentală măcar", a spus Iliescu. Întrebat dacă are vreun regret, fostul preşedinte a răspuns că se adună multe lucruri într-o viaţă, dar important este "să ştii să treci cu seninătate prin toate".

Ion Iliescu a dezvăluit şi secretul prin care se menţine în formă: între 15 şi 30 de minute petrecute zilnic pe banda de alergat, "în funcţie de predispoziţie".



Unul dintre primii social-democraţi care au venit să-i ureze "La Mulţi Ani!" a fost noul preşedinte al PSD, Victor Ponta. Acesta i-a adus în dar o carte despre istoria Partidului Socialist Spaniol, scrisă de Jose Luis Rodriguez Zapatero şi intitulată "Il socialismo dei citatidini".

"Acum două săptămâni, când am hotărât să candidez (la preşedinţia PSD - n.r.) domnul Iliescu mi-a vorbit despre istoria Partidului Socialist Spaniol. Este o carte cu Felipe Gonzales şi Jose Zapatero, vreau să-i arăt că i-am studiat foarte serios şi sper să avem şi în România acelaşi succes pe care l-a avut Partidul Socialist Spaniol", a spus Ponta, înainte de a intra biroul lui Iliescu.



Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Ion Iliescu aniversare
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close