Antena 3 CNN Politică Ion Iliescu: Băsescu a început să lanseze torpile la adresa guvernului pentru că e în campanie

Ion Iliescu: Băsescu a început să lanseze torpile la adresa guvernului pentru că e în campanie

Ion Iliescu: Băsescu a început să lanseze torpile la adresa guvernului pentru că e în campanie
Sursa foto: ion iliescu
30 Apr 2009   •   04:46

După ce în decursul dimineţii Ion Iliescu critica decizia PSD de a apela la ajutorul consultanţilor americani pentru campania electorală, fostul preşedinte a ţinut să sublinieze că este absolut necesar pentru societatea românească ca preşedintele Traian Băsescu să piardă alegerile prezidenţiale din această toamnă.
Prezent la emisiunea Ştirea Zilei de la Antena3, Iliescu arăta că speră ca oamenii săi ?să nu fetişizeze? experienţa străinilor, întrucât pe problemele de fond, mesajele trebuie să pornească de la expertiza proprie a partidelor.
În plus, referindu-se la alegerile prezidenţiale din toamnă, acesta arăta că "firesc ar fi ca domnul Băsescu să piardă. Pentru societatea românească ar fi absolut necesar să piardă". Acesta a explicat că experienţa de după 1989 arată că niciun preşedinte nu a avut două mandate consecutive, ci a fost eventual ales după un mandat al altui preşedinte.
"Eu vreau să mă autocitez. Acum vreo doi, trei ani am spus că principalul adversar al domnului Băsescu este domnul Băsescu însuşi. Această evoluţie din ultimii ani, dar şi rezultatele din sondajele recente nu fac decât să confirme asta", declara Ion Iliescu, care aprecia că de vină pentru aceasta este caracterul conflictual pe al acestuia: "S-a caracterizat printr-un om al conflictului. Când nu există conflicte, le provoacă. A început din primul an. Primul pas pe care l-a făcut a fost să rupă Alianţa pe care a creat-o şi a venit la putere şi să critice guvernul pe care el l-a creat. I-a intrat în cap atunci că nişte alegeri anticipate i-ar fi fost favorabile. Toţi aceşti ani au fost ani de conflicte, create, insipirate, provocate, întreţinute, susţinte permanent de preşedintele Traian Băsescu". Ion Iliescu consideră de altfel că nici acum nu este încă configurată o alternativă la Băsescu.
Fostul şef al statului crede că Băsescu doreşte să se erijeze în poziţia de patron al actualei alianţe, dar cum se apropie campania a început ?să lanseze torpile la adresa propriului guvern?.
În ceea ce priveşte PSD, Iliescu spune că are nevoie de unitate şi asta pentru că, în aceasta guvernare, "este a doua vioară". În plus, preşedintele de onoare al PSD a subliniat că guvernul a decis când a promovat schimbarea directorilor de la deconcentrate pe criterii politice.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu alegeri prezidentiale
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close