Antena 3 CNN Politică Ion Iliescu: Cele două partide vor răspunde fifty-fifty

Ion Iliescu: Cele două partide vor răspunde fifty-fifty

Ion Iliescu: Cele două partide vor răspunde fifty-fifty
15 Dec 2008   •   17:15

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, nu este pe deplin mulţumit de conjunctura formării noii alianţe post-electrorale. Totuşi, deşi nu este un partizan deplin al pactului, Iiescu a găsit timp să explice modul cumva funcţiona alianţa până la nicel local. Astfel, el crede că ?în funcţie de structurile judeţene, se va face un fel de fifty-fifty răspunderea celor două partide şi în plan teritorial ca şi la nivel central. La nivelul judeţelor urmează să se conlucreze pe aceleaşi principii? a declarat Ion Iliescu, care nu a detaliat cum se împacă această viziune cu cea referitoare la faptul că la împărţirea prefecturilor între PSD şi PDL s-a aplicat ?legea lui Dragnea?. Astfel prefectul ar urma să vină la pachet cu preşedintele consiliului judeţean.
Oricum, Ion Iliescu nu este pe deplin încântat de situaţia actuală, făcând din nou referire la temerea sa mai veche, referitoare la o posibilă diluare a personalităţii partidului.
?Există o stare de spirit în organizaţii, preocupate ca această alianţă să nu ducă la o cedare, la o pierdere a profilului fizionomiei şi al identităţii PSD. Există această frământare. Eu am subliniat, din nou, răspunderea şi riscul pe care şi le asumă PSD în această chestiune?, a declarat acesta, citat de Gândul.
În aceste condiţii, fostul preşedinte de onore vede trei soluţii pentru ca PSD să nu aibă de pierdut.?Există trei măsuri de supravieţuire în astfel de condiţii: unu - partidul trebuie să iasă întărit şi nu slăbit dintr-o astfel de guvernare; doi ? oamenii care vor să intre în Executiv trebuie să fie competenţi, recunoscuţi prin profesionalism, să aibă forţă şi credibilitate; trei - forţa grupurilor parlamentare. Noi am avut, din 90, grupuri puternice şi, indiferent că am fost în opoziţie sau la putere, gruprile au jucat un rol esenţial, inclusiv în susţinerea Guvernului Tăriceanu. Locul grupurilor rămâne extrem de important?, a declarat Ion Iliescu.
În concluzie, el a ţinut să arate că, totuşi, Parteneriatul pentru România este un document ?bine întocmit?. ?Pentru noi, factorul preocupant rămâne însă locul şi rolul preşedintelui ţării, care vrea să conducă totul. Eu mi-am exprimat speranţa că, fiind în ultimul an de mandat pentru el, să devină mai responsabil şi mai realist şi să nu strice climatul de conlucrare firesc, între două partide care îşi asumă o asemenea răspundere?, a subliniat preşedintele de onoare al PSD.
Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close