Antena 3 CNN Politică Ion Iliescu, despre situaţia juridică a lui Liviu Dragnea: "E aberant!"

Ion Iliescu, despre situaţia juridică a lui Liviu Dragnea: "E aberant!"

Ion Iliescu, despre situaţia juridică a lui Liviu Dragnea: "E aberant!"
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Oct 2015   •   13:06

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat, duminică, după votul la alegerile interne PSD, că este aberantă problematica dosarului lui Liviu Dragnea în privinţa referendumului, spunând:"Ce să judece la un om care îşi făcea datoria şi organiza prezenţa la referendum a membrilor de partid?".

 
Iliescu a făcut această afirmaţie după ce a votat, la filiala Sector 1, la alegerile interne ale PSD pentru preşedinţia partidului, la care participă doar Liviu Dragnea.
 
Întrebat dacă este un risc pentru PSD să aibă un preşedinte care are un termen într-un dosar, Iliescu a spus: "Este problematică această chestiune, inclusiv această decizie a DNA. Ce să analizeze, ce să judece la un om care îşi făcea datoria şi organiza prezenţa la referendum a membrilor de partid?".
 
"Este aberantă însăşi ridicarea acestei probleme. Este împotriva spiritului democratic în care partidele au un rol şi exponenţii partidului trebuie să-şi desfăşoare o activitate concretă. Asta a făcut Dragnea. Era aberantă inclusiv ridicarea  acestei probleme", a adăugat Iliescu.
 
Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat, în 28 septembrie, până în 23 noiembrie, judecarea dosarului în care Liviu Dragnea este acuzat, alături de alţi 70 de inculpaţi, de fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. 
 
Liviu Dragnea a fost condamnat în 15 mai, de instanţa supremă, la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Dragnea a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
 

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu Liviu Dragnea
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close