Antena 3 CNN Politică Ion Iliescu este nemulţumit de viziunea politică a colegilor de partid, dar şi de alianţă

Ion Iliescu este nemulţumit de viziunea politică a colegilor de partid, dar şi de alianţă

Ion Iliescu este nemulţumit de viziunea politică a colegilor de partid, dar şi de alianţă
18 Dec 2008   •   04:46

Ultima rundă de ?împărţire a guvernului? dintre PSD şi PDL s-a bucurat şi de prezenţa preşedintelui de onoare al social-democraţilor.
Ion Iliescu nu este o prezenţă obşinuită la aceste discuţii, dar a ţinut să le spună câteva cuvinte colegilor înainte de confruntarea directă cu PDL. A evitat însă să meargă la întâlnirea cu PDL, limitându-se la o şedinţă în cadrul partidului.
Surse social-democrate participante la discuţii au declarat pentru Gardianul că Iliescu şi-a exprimat nemulţumirile legate atât de formula guvernamentală cu PD-L, cât şi de propunerile formaţiunii pentru şefia ministerelor avute în vedere. Fostul preşedinte al României a cerut să nu fie promovaţi oameni politici lipsiţi de experienţă sau personaje faţă de care anumiţi lideri au ?datorii morale?. El nu s-a legat de nume, ci doar de principii.
?Nu mă interesează opţiunile, un singur lucru ma interesează: acest Guvern va avea o misiune grea şi pentru ambele partide este important să meargă cu oameni solizi, cu oameni serioşi, profesionişti, nu alte criterii, nu criterii subiective, nu criterii politice. Prefer să merg cu un ne-membru de partid, dar care să fie stăpân pe probleme în domeniul dat pentru că se va confrunta cu probleme serioase?, a spus Iliescu.
Astfel, se pare că Ion Iliescu a dotrit să mai tempereze din excesul unor colegi, dispuşi să cedeze portofolii unor membri de partid nespecializaţii pe domenii, dar cu greutate sau influenţă în formaţiunea politică. Surse social-democrate au dezvăluit că fostul şef al statului s-a declarat nemulţumit de numele care au tot fost vehiculate în mass-media pentru ocuparea conducerii anumitor ministere aflate in vizorul PSD. Mai mult, Iliescu a pus sub semnul îndoielii şi formula guvernamentală formată cu PD-L.
Antena3.ro

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close