Antena 3 CNN Politică Ion Iliescu: Ideea lui Traian Băsescu de a avea un parlament unicameral este un atac la democraţie

Ion Iliescu: Ideea lui Traian Băsescu de a avea un parlament unicameral este un atac la democraţie

Ion Iliescu: Ideea lui Traian Băsescu de a avea un parlament unicameral este un atac la democraţie
Sursa foto: ion iliescu
13 Mar 2010   •   10:05

Parlamentul unicameral este o propunere inacceptabilă. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, spune că ideea lui Traian Băsescu de a desfiinţa una dintre camerele legislativului este un atac la democraţie, dar şi la adresa instituţiilor statului.

Ion Iliescu a criticat dur ideea unui parlament unicameral, promovată de preşedintele Băsescu.

Preşedintele de onoare al PSD a vorbit şi despre încercările puterii de a-l schimba pe Mircea Geoană de la conducerea Senatului.

"Chestiunea în sine reflectă această tentaţie să controleze totul. Partidul prezidenţial vrea să aibă control asupra tot. Este atac asupra constituţiei. Preşedinţii celor două Camere sunt aleşi pentru patru ani. Aceasta este tentaţia de a elimina Opoziţia din tot", a declarat Ion Iliescu, vineri seară, în cadrul emisiunii Ştirea Zilei.

Iliescu a precizat că le-a reproşat colegilor din PSD care se aflau în fruntea partidului că nu au dat dovadă de responsabilitate când a fost lansată ideea referendumului pentru modificarea Constituţiei.


Antena 3




×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close