Antena 3 CNN Politică Ion Iliescu îl dorea pe Antonescu în PSD

Ion Iliescu îl dorea pe Antonescu în PSD

Ion Iliescu îl dorea pe Antonescu în PSD
Sursa foto: ion iliescu
23 Mar 2009   •   08:00

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat pentru Gândul că noul lider al PNL Crin Antonescu este inteligent, decent, "fără apetenţă în îmbogăţirea personală" şi că l-ar fi dorit pe acesta în PSD, considerându-l mai apropiat de social-democraţie.

Potrivit sursei citate, Ion Iliescu a declarat că îl simpatizează foarte mult pe noul lider liberal, Crin Antonescu, scrie Mediafax.

"Este inteligent, are un discurs agreabil şi este un om decent şi fără apetenţă în îmbogăţirea personală", a spus preşedintele de onoare al PSD, potrivit cotidianului Gândul.

Liderul PSD l-a inclus pe Crin Antonescu în familia politică şi umană a lui Mircea Ionescu Quintus şi l-a apreciat ca fiind mai apropiat de social-democraţie.

"Sincer să vă spun, mi l-aş fi dorit în PSD, pentru că eu îl văd, din punct de vedere al felului său de a fi, mai aproape de social-democraţie", a afirmat Ion Iliescu.

În opinia sa, Crin Antonescu "poate fi o alternativă la Băsescu", dar nu-i acordă totuşi "titlul" de Obama al României, deşi îl vede ca pe "un politician care va juca un rol important în arena politică".

Rugat să facă o comparaţie între şansele lui Crin Antonescu şi ale lui Mircea Geoană, în confruntarea cu Băsescu, pentru Cotroceni, Ion Iliescu a spus că noul lider liberal are un handicap, respectiv acela că e conectat şi dependent de PNL.


Crin Antonescu a fost ales, vineri, preşedinte al PNL, de către Congresul extraordinar al partidului.

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Dăbuleni, că în turul al doilea la alegerile prezidenţiale se vor afla un candidat PSD şi, "probabil, un candidat sprijinit de PDL".
Antena3.ro

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close