Antena 3 CNN Politică Ion Iliescu, pe blogul personal: În PSD trebuie să se aleagă o nouă conducere

Ion Iliescu, pe blogul personal: În PSD trebuie să se aleagă o nouă conducere

Ion Iliescu, pe blogul personal: În PSD trebuie să se aleagă o nouă conducere
04 Dec 2008   •   11:47

Un dialog cu liberalii sau intrarea PSD în opoziţie par a fi variantele agreate de preşedintele de onoare al social-democraţilor. Ion Iliescu a făcut referiri pe blogul său la o posibilă alianţă cu democrat liberalii, care contravine votului dat de români. În plus, Iliescu susţine că este nevoie de un Congres Extraordinar în PSD pentru ca actuala conducere să îşi depună mandatul şi să se aleagă o nouă conducere.
Preşedintele de onoare al PSD spune pe blogul său că social democraţii ar trebui să intre la Guvernare cu PNL, sau să rămână în opoziţie.
"Eu susţin, în primul rând, o discuţie cu PNL-ul şi o combinaţie posibilă, pentru că altminteri, o combinaţie cu PD-L înseamnă subordonarea partidelor voinţei lui Băsescu", precizează pe blog Ion Iliescu.
Mai mult, fostul preşedinte spune că votul din 30 noiembrie a fost un vot pentru formaţiunile care au avut poziţie critică faţă de Traian Băsescu. Tocmai de aceea, alianţa cu PD-L ar contravine acestui vot, iar posibilitastea ca PSD să rămână în opoziţie este pe deplin posibilă.
Preşedintele de onoare al PSD mai spune că este de acord cu Miron Mitrea în ceea ce priveşte convocarea unui Congres Extraordinar. Acesta ar trebui să facă o analiză a alegerilor parlamentare, să se decidă în legătură cu candidatul la prezidenţiale.
"Aceasta este misiunea congresului: analizează activitatea partidului de până atunci, inclusiv ultimele alegeri, concluziile care se impun, îşi depune mandatul actuala conducere şi se alege o nouă conducere: poate fi aceeaşi, sau unii reconfirmaţi - alţii nu".
Iliescu a mai afirmat că există două momente esenţiale în 2009 - alegerea preşedintelui şi a europarlamentarilor.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu blog PD-L Congres
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close