Antena 3 CNN Politică Ion Iliescu: Premierul nu-şi poate permite ?să se joace? cu remanierile

Ion Iliescu: Premierul nu-şi poate permite ?să se joace? cu remanierile

Ion Iliescu: Premierul nu-şi poate permite ?să se joace? cu remanierile
Sursa foto: ion iliescu
30 Sep 2009   •   03:42

După ce în ziua de luni, Ion Iliescu arăta că Emil Boc nu are dreptul de a-l demite pe ministrul de Interne, acesta revine pe blogul său şi subliniază că ?social-democraţii nu-şi vor schimba poziţia în ceea priveşte titularul portofoliului Administraţiei şi Internelor.
Partidul nu poate admite revocarea ministrului Dan Nica, deoarece această măsură este una aberantă.

In prezent se traversează un moment critic, iar premierul Emil Boc trebuie să-şi asume responsabilitatea dacă aruncă ţara într-o criză guvernamentală?, scrie fostul preşedinte al României. Acesta arată că nu înţelege ?această încăpăţânare a lui Boc. PSD şi PD-L au semnat un protocol pentru constituirea actualei coaliţii guvernamentale, iar, în conformitate cu prevederile acestuia, premierul nu-şi poate permite ?să se joace? cu remanierile.

Prin cererea de revocare a lui Nica, Boc nu a respectat protocolul care porneşte de la o consultare permanentă între părţi şi nu a avut în vedere că vicepremierul social-democrat este corespondentul în Guvern din partea PSD al primului-ministru.

Emil Boc avea gândul ascuns de a-l pune pe Vasile Blaga interimar la MAI, însă a omis faptul ca acest lucru s-ar putea face numai prin votul Parlamentului.

Hotărârea PSD este clară ? să se respecte protocolul şi Constituţia?, încheie laconic preşedintele de onoare al PSD.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close