Antena 3 CNN Politică Ion Iliescu: Preşedintele răstălmăceşte Constituţia. Pentru asta există suspendarea

Ion Iliescu: Preşedintele răstălmăceşte Constituţia. Pentru asta există suspendarea

Ion Iliescu: Preşedintele răstălmăceşte Constituţia. Pentru asta există suspendarea
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Aug 2011   •   13:08

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuri că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu sunt neconstituţionale, întrucât acesta "răstălmăceşte Constituţia", legea fundamentală a statului român, potrivit Mediafax.

"Domnul preşedinte ar trebui să se abţină să mai facă astfel de răstălmăciri şi interpretări ale Constituţiei, care devin neconstituţionale, iar pentru asta există măsuri constituţionale, ca suspendarea. Aşa că ar trebui să se abţină să mai facă astfel de declaraţii", a spus preşedintele de onoare al PSD.

Şeful statului a comentat, marţi la B1TV, procentele obţinute de Uniunea Social-Liberală în sondaje, explicând că în Constituţie se vorbeşte explicit despre partidul care câştigă majoritatea absolută, şi nu despre alianţe.

Mai mult decât atât, întrebat dacă în urma alegerilor din 2012 ar putea coabita cu un Guvern liberal şi social-democrat, preşedintele a amintit de guvernarea Tăriceanu din perioada 2004-2008.

"Sigur că nu-mi convine. Nu mi-ar conveni situaţia, dar electoratul va decide în ce formule se vor aşeza lucrurile. Dar, oricum, trebuie citit cu multă atenţie articolul 103 din Constituţia României. (?) Să fie atenţi că în Constituţia României se vorbeşte de partidul care obţine 51%, nu de alianţe. Se înregistrează ca alianţă. Dacă fuzionează, este altceva - PSD cu PNL", a atenţionat Băsescu.

×
Subiecte în articol: Iliescu Ion Iliescu Constitutie
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close