Antena 3 CNN Politică Ion Iliescu va susţine instituirea taxei pe averile mai mari de 500.000 de euro

Ion Iliescu va susţine instituirea taxei pe averile mai mari de 500.000 de euro

Ion Iliescu va susţine instituirea taxei pe averile mai mari de 500.000 de euro
Sursa foto: iliescu
17 Ian 2010   •   23:26

Impozitarea averilor mari este o măsură corectă şi raţională, este de părere preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. Fostul preşedinte susţine propunerea legislativă a colegului său de partid, Mugurel Surupăceanu, care propune instituirea, chiar din 2010, a unei taxe de solidaritate.

Ion Iliescu este de acord cu impozitarea averilor de peste 500.000 euro şi consideră că menţinerea cotei unice este o măsură nedreaptă. Fostul şef al statului nu crede că propunerea va avea mulţi susţinători în rândul parlamentarilor. El cere politicienilor să pună interesul general deasupra celui personal.

Deputatul PSD Mugurel Surupăceanu a depus la Biroul Permanent al Camerei o propunere legislativă pentru instituirea din 2010 a impozitului anual de 0,5% asupra valorii nete a averii persoanelor fizice, care depăşeşte pragul de 500.000 euro. Proiectul nu prevede o rată de impozitare în funcţie de mărimea averii. În multe state europene se impozitează averile mari şi foarte mari, cu o aşa numită taxă de solidaritate.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Iliescu
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close