Antena 3 CNN Politică Ion Toma, campion la cheltuieli în vacanţa parlamentară. Colegul Mardare, strâns la punga bugetară: doar 7 lei

Ion Toma, campion la cheltuieli în vacanţa parlamentară. Colegul Mardare, strâns la punga bugetară: doar 7 lei

Ion Toma, campion la cheltuieli în vacanţa parlamentară. Colegul Mardare, strâns la punga bugetară: doar 7 lei
20 Ian 2010   •   12:07

Luna decembrie a fost dominată de campania şi turul doi pentru alegerile prezidenţiale, dar şi de sfintele sărbători. Aflaţi în vacanţă parlamentară, unii senatori şi deputaţi s-au dovedit totuşi harnici, la cheltuieli bugetare. Liderul senatorilor PSD, Ion Toma a reuşit performanţa de a deveni şi liderul celor mai cheltuitori parlamentari cu 15.500 lei pentru plata chiriei şi utilităţilor pentru biroul senatorial, în plină perioadă de inactivitate legislativă. Cu toate acestea nu a reuşit să-l detroneze pe liderul senatorilor PDL, Constantin Traian Igaş, campion al ultimului trimestru al anului 2009, care în luna octombrie a cheltuit 19.914 lei. În luna decembrie însă, Igaş a avut nevoie doar de 6.021 de lei pentru acoperirea chiriei şi utilităţilor la biroul său senatorial.
Exemplul celor doi parlamentari a fost urmat şi de alţi colegi parlamentari: liberalul Mario Oprea şi senatorul UDMR Gunthner Tiberiu. Indemnizaţii, chirii lunare, plăţi la utilităţi de peste 17.000, respectiv 15.000 de lei au fost plătite de le bugetul Senatului pentru birourile parlamentare ale celor doi parlamentari.
Igaş a cheltuit, în schimb, o sumă totală de 39.446 lei de la bugetul Senatului pentru plata angajaţilor de la biroul său parlamentar, din care 19.914 lei în octombrie, 13.511 în luna noiembrie şi 6.021 în luna decembrie.
În acest domeniu, liderul senatorilor democrat-liberali este urmat de democrat-liberalul Mircea Marius Banias, cu un total trimestrial de 31.664 lei, din care 11.222 lei în decembrie şi senatorul PSD Mihăiţă Găină, cu un total de 31.266 lei.
La rândul său, senatorul Vasile Mustăţea (PNL) a cheltuit de la bugetul de stat, în ultimul trimestru al anului 2009, pentru plata personalului de la cabinetul său senatorial, suma de 28.619 lei, din care 10.000 de lei numai în ultima lună a lui 2009.
La polul opus, găsim social-democraţi mai strânşi la pungă. Dacă senatorii Ecaterina Andronescu, Cristian Diaconescu şi Toni Greblă au cheltuieli mici cu propriilebirouri parlamentare, cazul lui Radu Mardare este dus la extrem. Parlamentarul PSD declară la secţiunea de cheltuieli doar 7 lei pe luna decembrie.
Antena3.ro

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close