Antena 3 CNN Politică Ionuţ Stroe: "PNL nu are motive pentru a cere vreunui liberal o demisie firească şi voluntară"

Ionuţ Stroe: "PNL nu are motive pentru a cere vreunui liberal o demisie firească şi voluntară"

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat că partidul nu are motive să ceară vreunui liberal o demisie "firească şi voluntară", după ce Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat că şi Raluca Turcan, actual ministru al Culturii şi fost ministru al Muncii, ar trebui să facă un pas în spate în cazul Căminele Groazei.

Ionuţ Stroe: "PNL nu are motive pentru a cere vreunui liberal o demisie firească şi voluntară"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    17 Iul 2023   •   14:37

Ionuţ Stroe a declarat că singurele demisii fireşti au fost cele ale miniştrilor şi responsabililor care au avut legătură cu ororile din Căminele Groazei, iar PNL nu are motive să ceară vreunui liberal demisia.

"Eu înţeleg că domnului Romaşcanu îi e dor de un post în Guvern, dar poate să stea liniştit, doamna ministru Turcan nu pleacă de la Cultură” a declarat Ionuţ Stroe pentru news.ro.

Citeşte şi: Lucian Romașcanu sugerează demisia Ralucăi Turcan: "A avizat azile ale groazei. Ar trebui să facă un pas în spate"

"În acest caz, am avut o demisie firească şi una voluntară. Singurele demisii fireşti au fost cele ale miniştrilor şi responsabililor care au avut legătură cu ororile din azilele groazei. PNL nu are motive pentru a cere vreunui liberal o demisie firească şi voluntară, deoarece nu există implicaţii de natură legală, morală sau politică. Dacă va fi cazul, vom decide singuri, nu e cazul să ne ceară partenerii”, a arătat Ionuţ Stroe, despre dorinţa celor din PSD ca şi ministrul Culturii, Raluca Turcan, să facă un pas în spate în scandalul azilelor de bătrâni din Voluntari.

"Aşa cum nici noi nu am interferat în actul politic al PSD, le cerem colegilor să se concentreze în continuare asupra deciziilor fireşti şi voluntare care trebuie luate pentru ca astfel de cazuri să nu se mai repete. Înţelegem dorinţa PSD de a relativiza vinovăţiile şi de a le împărţi cu noi, ca buni parteneri de guvernare, dar suntem convinşi că această tactică este una greşită, care potenţează un discurs generalist care, în final, se va întoarce împotriva ambelor partide”, a precizat Ionuţ Stroe.

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close