Antena 3 CNN Politică Iordache, reacția în scandalul remanierilor: Preşedintele Iohannis îşi depăşeşte rolul constituţional

Iordache, reacția în scandalul remanierilor: Preşedintele Iohannis îşi depăşeşte rolul constituţional

Iordache, reacția în scandalul remanierilor: Preşedintele Iohannis îşi depăşeşte rolul constituţional
07 Dec 2018   •   14:20

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache (PSD) consideră că preşedintele Klaus Iohannis îşi depăşeşte rolul constituţional în cazul remanierilor de la Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Transporturilor şi demonstrează că este într-o bătălie politică.

"Preşedintele Iohannis îşi depăşeşte rolul constituţional, acela de garant al Constituţiei. Faptul că nu a răspuns propunerii de revocare, care este atributul punctual al prim-ministrului, blochează Guvernul, demonstrează că e într-o bătălie, continuă bătălia politică şi îşi depăşeşte rolul constituţional. Nu a înţeles nimic. În final, doamna prim-ministru a trebuit să apeleze şi la Curtea Constituţională, ca să deblocheze activitatea Guvernului. Actul de demisie este un act unilateral", a declarat Iordache, vineri.

Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a apreciat că sesizarea pe care Guvernul a făcut-o la Curtea Constituţională în cazul numirii noilor miniştri la Transporturi şi Dezvoltare Regională nu are cum să rezolve problema, considerând că este una de natură politică, nu constituţională.

Iohannis i-a reproşat premierului "inabilitatea de a purta instituţional, măcar, un dialog'' pentru rezolvarea unei probleme. Detaliind, preşedintele a precizat că prim-ministrul i-a trimis în scris, fără să îl contacteze, o solicitare de remaniere a Guvernului, după care, "fără să aştepte răspunsul", a mai trimis o solicitare pe acelaşi subiect.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Guvernul a sesizat la Curtea Constituţională faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a luat o decizie cu privire la numirea noilor miniştri la Transporturi şi Dezvoltare Regională.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close