Antena 3 CNN Politică Ipoteză-bombă. PSD, mișcare strategică în Parlament

Ipoteză-bombă. PSD, mișcare strategică în Parlament

Ipoteză-bombă. PSD, mișcare strategică în Parlament
02 Sep 2019   •   21:10

Radu Tudor a prezentat, luni, la "Punctul de Întâlnire", o ipoteză bombă legată de demisia liderului ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, de la conducerea Senatului.

"Constituția României ne dezăluie faptul că mișcarea făcută cu Teodor Meleșcanu anunță o strategie foarte interesantă a Partidului Social Democrat", a spus Radu Tudor.

Articolul 85 - Numirea Guvernului

(2) În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.
(3) Dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, Preşedintele României va putea exercita atribuţia prevăzută la alineatul (2) numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru

"Strategia PSD este să nu mai treacă cu Guvernul prin Parlament invocând faptul că cel puțin o parte din ALDE rămâne la Guvernare. E o strategie foarte interesantă, destul de bine pusă la punct. Atenție! Nu toți membrii ALDE și-au dat demisia din Guvern!", a adăugat Radu Tudor.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close