Antena 3 CNN Politică Ipoteză, după demisia lui MRU de la SIE. ”Se întoarce premier”

Ipoteză, după demisia lui MRU de la SIE. ”Se întoarce premier”

Ipoteză, după demisia lui MRU de la SIE. ”Se întoarce premier”
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    26 Sep 2016   •   19:37

Mihai Răzvan Ungureanu, care a demisionat luni de la șefia SIE invocând motive medicale, s-ar putea întoarce la Guvern sau ca președinte al Senatului, este de părere Răzvan Savaliuc, jurnalist la Luju.ro.

MRU și-a trimis luni demisia din funcție la Palatul Cotroceni, nu a mers acolo pentru a o înmâna președintelui.

”Părerea mea e că asistăm la un joc politic. MRU a mai plecat odată din postura de director SIE și s-a dus premier. Înainte să ajungă director SIE a plecat de la PNL. Mă tem că din cauza acestor coincidențe sau anomalii, că e un joc, cred că MRU va figura pe listele parlamentare la alegeri. (...) Ar putea să fie președinte al Senatului, ori premier chiar”, a spus jurnalistul Răzvan Savaliuc, luni, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

Prezentă în aceeași emisiune, Lucia Varga, deputat PNL, a negat că MRU s-ar afla pe listele PNL:

”Nu va candida pe liste la PNL Mihai Răzvan Ungureanu. E un diplomnat de carieră, a fost ministru de Externe”, a spus liberala Varga.

Bogdan Chirieac: E ceva grav care se ascunde aici, e cusută cu ață albă

La rândul său, nici jurnalistul Bogdan Chirieac nu crede că la baza demisiei lui Mihai Răzvan Ungureanu de la șefia Serviciului de Infomații Externe ar fi starea de sănătate.

”E puțin probabil va directorul SIE să aibă o boală atât de gravă, să nu-și fi prezentat demisia personal, că înțeleg că a demisionat prin fax. Nu a suferit un accident MRU, că am fi aflat cu toții. Apoi, nici președintele nu dă senzația că ar dori să afle natura suferinței (...). Declarația președintelui pe mine mă pune și mai mult pe gânduri. E ceva grav care se ascunde aici, zic eu”, a opinat analistul de politică internă și externă Bogdan Chirieac, luni, la Antena 3.

”Categoric nu e adevărat argumentul cu starea de sănătate. E o formulă de tip sovietic. E cusută cu ață albă”, a continuat Chirieac.

Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat, luni, de la șefia Serviciului de Informații Externe. Informația a fost confirmată și de Administrația Prezidențială.

Încă nu este clar motivul demisiei lui Ungureanu din fruntea SIE.

SIE va fi condus interimar de generalul Silviu Predoiu. Predoiu este un general cu patru stele, care a mai îndeplinit funcția de director interimar al SIE în perioadele 20 iulie - 4 octombrie 2006 și 19 martie – 5 decembrie 2007.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close