Antena 3 CNN Politică Isărescu, după întâlnirea cu Boc: BNR va sprijini acţiunile Executivului din acest an

Isărescu, după întâlnirea cu Boc: BNR va sprijini acţiunile Executivului din acest an

Isărescu, după întâlnirea cu Boc: BNR va sprijini acţiunile Executivului din acest an
08 Ian 2009   •   13:29

Premierul României, Emil Boc şi guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, au avut o întrevedere joi, la ora 12:00, la sediul BNR.
La finalul întâlnirii, premierul Emil Boc a declarat că motivul întrevederii a fost proiectul de buget pe 2009.
"Avem ca obiectiv absorţia de cât mai multe fonduri europene", a declarat Emil Boc. De asemenea, susţine primul-ministru, categoriile sociale vulnerabile nu trebuie sacrificate sub pretextul crizei economice.
Printre celelalte obiective enunţate de premier se numără investiţia publică masivă în infrastructură şi crearea de noi locuri de muncă.
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat că Banca Naţională este onorată de vizita primului-ministru şi a ministrului de Finanţe. Acesta a precizat că BNR va sprijini acţiunile Executivului din acest an.
"BNR va sprijini politicile Guvernului care urmăresc susţinerea unui minim de creştere economică", a declarat Isărescu, adăugând că ajustarea dezechilibrului extern este inevitabilă, dar trebuie să se realizeze fără un impact puternic asupra inflaţiei şi nivelului de trai.
Mugur Isărescu a precizat că la discuţii nu s-a intrat în foarte multe detalii, ci au fost stabilite principiile colaborării viitoare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc Mugur Isarescu BNR
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close