Ispită pe linie de partid: "Un tovarăş" i-a oferit senatorului Ion Vasile 200.000 de euro ca să-i dea funcția de prefect

06 Mar 2009   •   16:50
Ispită pe linie de partid: "Un tovarăş" i-a oferit senatorului Ion Vasile 200.000 de euro ca să-i dea funcția de prefect Ion Vasile

Război fratricid la nivelul PSD Buzău. Liderul filialei, senatorul Ion Vasile, a reușit să-l impună pe Valeriu Ungureanu pentru postul de prefect după o luptă surdă cu primarul PSD, Constantin Boşcodeală care îl susținea pentru această funcție pe Petre Emanoil Neagu, fost lider al PNL Buzău. Polițele acestui conflict nu au rămas neplătite. Ion Vasile a susținut vineri că i s-au oferit 200.000 de euro pentru a-l susţine pentru postul de prefect pe Emanoil Neagu.

"Conform principiului că totul este de vânzare, pot să vă spun că mie un tovarăş mi-a oferit 200.000 de euro ca să preia prefectul. Domnului Petre Emanoil Neagu îi spun însă că ferească Dumnezeu, în ipoteza apocaliptică în care o să fie el prefect, nu o să aibă linişte nici măcar un minut, şi noaptea o să mă viseze. Eu nu pot decât să respect statutul şi hotărârile structurilor politice de partid. Degeaba tropăie ei pe la Bucureşti, cu un broscoi, cu o paraşută pe lângă el, şi cu un copil cu nu ştiu ce maşină, dar degeaba tropăie. Cei care suntem pe aici, în faţa dumneavoastră, nu o să dăm niciodată mâna cu hoţii", a declarat Ion Vasile, sugerând că încercarea de mită ar fi venit din partea unui coleg de partid.

La Buzău, senatorul în cauză se află în conflict prelungict cu primarul urbei Constantin Boşcodeală. Ultima oară cei doi social-democrați s-au bătut în prefecți. Ion Vasile l-a propulsat în cele din urmă, cu votul Consiliului Județean al PSD, pe Valeriu Ungureanu, fost subprefect şi deputat între anii 2004-2008. Boșcodeală, secondat de Victor Mocanu, a mizat și a pierdut pe mîna lui Petre Emanoil Neagu, fost lider al PNL Buzău.
Antena3.ro

x close