x close

Jeffrey Franks: Membrii delegaţiei sunt recunoscători celor două Cabinete pentru spiritul de cooperare

de G.S.    |    06 Mai 2012   •   12:18
Jeffrey Franks: Membrii delegaţiei sunt recunoscători celor două Cabinete pentru spiritul de cooperare 416 Foto: INTACT Images

Şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a declarat, la începutul întrevederii de la Palatul Cotroceni, că este satisfăcător faptul că membrii Guvernului demis şi cei ai Guvernului desemnat cooperează şi au poziţii comune în această perioadă, ceea ce indică o continuitate a angajamentelor României.
   
"Aş spune că unul dinte lucrurile pe care l-am remarcat ca fiind foarte favorabil este că a existat o cooperare între membrii Guvernului care pleacă şi cei ai Guvernului care vine. Acest lucru este extrem de util pentru noi, pentru că ne arată că va fi o continuitate a angajamentelor României, cu privire la obligaţiile internaţionale, precum şi cu privire la programul de reforme şi de consolidare economică. Este foarte satisfăcător pentru noi să vedem cum miniştrii care pleacă şi cei care vin pot veni împreună să discute cu noi şi să aibă un angajament comun pentru ca România să rămână pe poziţii", i-a spus preşedintelui Traian Băsescu şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional.
   
Franks a adăugat că membrii delegaţiei comune a FMI, a Băncii Mondiale şi Comisiei Europene sunt "foarte recunoscători" membrilor celor două Cabinete "pentru acest spirit al cooperării".
   
De asemenea, el a ţinut să remarce "progresele excelente" făcute în discuţiile cu partea română în ultimele zile.
   
La întrevederea de la Palatul Cotroceni au participat şi ministrul propus pentru portofoliul Finanţelor în Cabinetul Victor Ponta, Florin Georgescu, precum şi secretarul de stat în Ministerul Finanţelor,  Gheorghe Ghergina, dar şi reprezentantul României pe lângă FMI, Mihai Tănăsescu şi reprezentantul BNR Adriana Marinescu.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati