Antena 3 CNN Politică Jeffrey Franks: Reformele din România au încetinit din cauza presiunilor politice

Jeffrey Franks: Reformele din România au încetinit din cauza presiunilor politice

Jeffrey Franks: Reformele din România au încetinit din cauza presiunilor politice
Sursa foto: Foto: Intact images
30 Sep 2011   •   11:41

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat că reformele în România au încetinit în ultimele trei luni, în special în procesul de restructurare şi privatizare a companiilor de stat.  Oficialii FMI sunt îngrijoraţi că ar putea avea legatură cu anumite presiuni politice.

"Membrii board-ului încurajează autorităţile să continue ferm reformele structurale pentru că există îngrijorări legate de posibile presiuni politice care să îngreuneze acest proces", a declarat Franks, citat de Mediafax.

Întrebat dacă aceste presiuni au legătură cu alegerile de anul viitor, Franks a afirmat: "Tu ar trebui să ştii mai bine decât mine despre ce este vorba. În mod cert, viitoarele alegeri din 2012 sunt...directorii (boardului FMI - n.r.) vor ca Guvernul să menţină o abordare fermă atât asupra politicii fiscale, cât şi asupra reformelor structurale, chiar şi în contextul alegerilor".

Franks a precizat că motivele pentru care anumite reforme au fost întârziate vor fi discutate cu autorităţile române la următoarea misiune de evaluare, care se va desfăşura în luna octombrie.

"Noi am fost flexibili atunci când a fost vorba despre detalii. Dacă vor (autorităţile - n.r) să ia o companie de pe masă (...), nu-i nicio problemă, dar numai dacă vedem o îmbunătăţire în altă parte. Putem să fim flexibili cu detaliile, dar avem nevoie de o reformă generală agresivă în acest sector", a spus reprezentantul FMI.

Joi, Consiliul Director al FMI a aprobat a doua evaluare a noului acord, de tip preventiv. FMI a pus astfel la dispoziţia încă o tranşă, a treia, în valoare de 480 de milioane de euro.

 





 

 

×
Subiecte în articol: Jeffrey Franks reforma România
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close