Antena 3 CNN Politică Judecătorul Predescu explică decizia CCR: Poţi trece peste faptul că omul şi-a plătit timp de 30-40 de ani cota de asigurare?

Judecătorul Predescu explică decizia CCR: Poţi trece peste faptul că omul şi-a plătit timp de 30-40 de ani cota de asigurare?

Judecătorul Predescu explică decizia CCR: Poţi trece peste faptul că omul şi-a plătit timp de 30-40 de ani cota de asigurare?
Sursa foto: Intact Images
25 Iun 2010   •   14:05

Ion Predescu, judecător la Curtea Constituţională, a explicat vineri decizia CCR de neconstituţionalitate pe legea pensiilor prin faptul că nu se poate ca Guvernul să ia bani de la populaţia care a contribuit timp de 30 sau 35 de ani pentru a-şi acoperi consecinţele propriei sale administrări proaste a statului.

?Măi, daca haina are două mâneci, tu îi laşi una? E făcută cu două mâneci nu cu una. Pensia este pentru activitatea din trecut pentru cei 30 de ani, 35 sau 40 şi corespunzător cotizaţiilor de atunci. Dumneata poţi trece peste faptul că timp de 30 de ani omul le-a plătit lună de lună cota de asigurare? Ia că te întreb eu. Nu că nu prea! Poţi să zici, măi, că nu ai plătit-o sau dacă zici că ai plătit-o, nu mă interesează? Păi nu, nu că nu prea, nu poţi că omul a plătit timp de 30 de ani şi i s-au reţinut banii acolo. Că tu i-ai administrat prost e treaba ta? a afirmat Predescu într-un dialog cu presa, la plecarea de la sediul Curţii.

 

Judecătorii CCR au declarat astăzi ca neconstituţională diminuarea pensiilor publice cu 15% şi recalcularea puntului de pensie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CCR contribuţii
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close