Antena 3 CNN Politică Judeţele cu rezultate bune la alegeri, răsplătite de Guvern

Judeţele cu rezultate bune la alegeri, răsplătite de Guvern

Judeţele cu rezultate bune la alegeri, răsplătite de Guvern
Sursa foto: Guvern
22 Dec 2009   •   10:03

Efortul depus în campanie răsplătit cu proptitudine de guvernul interimar şi demis Boc la nici trei zile de la cel de-al doilea tur de scrutin. Judeţele care au dat rezultate foarte bune la alegeri pentru democrat liberali au primit de la Ministerul de Finanţe aproape 150 de milioane de lei pentru repararea şcolilor, scrie marţi Financiarul. Cei mai mulţi bani au ajuns la Consiliile Judeţene, unde majoritatea este deţinută de cele două partide care formează actualul Guvern: PD-L şi UDMR.

În cele 14 judeţe unde PD-L deţine majoritatea în Consiliile Judeţene şi cele patru dominate de UDMR au ajuns aproape 64 milioane de lei, din cele 150 de milioane alocate, notează Financiarul. Campion absolut a fost judeţul Mureş, dominat de UDMR, cu 5,2 milioane de lei, urmat îndeaproape de Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur, cu cinci milioane de lei.

Judeţele controlate de PD-L, dar care au fost codaşe la numărul de voturi pentru Traian Băsescu, au fost "pedepsite", primind cei mai puţini bani. Exemplul cel mai bun este judeţul Mehedinţi, unde actualul preşedinte a obţinut 46,81% din sufragii. Consiliul Judeţean Mehedinţi a primit doar 2,66 milioane de lei, ocupând locul 27 în clasamantul finanţărilor. Şi Neamţul lui Gheorghe Ştefan, care a atras doar 48,43% din voturi pentru Băsescu a fost pedepsit.

Fonduri importante au primit şi judeţele care, deşi sunt controlate de PSD, l-au votat pe Traian Băsescu. Astfel, în Prahova, unde şeful statului a obţinut 53,43% din voturi, au ajuns 4,9 milioane de lei.
Aceeaşi situaţie este întâlnită şi la Bihor, dar şi la Braşov, unde Consiliile Judeţene sunt dominate de liberali, dar unde Traian Băsescu a obţinut peste 51% din voturi.

Antena 3

×
Subiecte în articol: rezultate alegeri
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close