Antena 3 CNN Politică Un jurnalist din SUA, cu origini românești, ar putea candida pentru un post de Guvernator în America

Un jurnalist din SUA, cu origini românești, ar putea candida pentru un post de Guvernator în America

Jurnalistul american, cu origini românești Nicholas Kristof și-a declarat public intenția de a candida la alegerile din 2022 pentru postul Guvernator al statului Oregon.

Un jurnalist din SUA, cu origini românești, ar putea candida pentru un post de Guvernator în America
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    21 Iul 2021   •   19:30

Nicholas Kristof, este jurnalist din anul 1984, scriind pentru ”The New York Times“ și a câștigat două premii Pulitzer. În prezent, acesta are peste 661.000 de urmăritori pe Facebook și mai bine de două milioane de fani pe Twitter.

Tatăl jurnalistului american este din România, mai exact din nordul Bucovinei,într-un sat situat la o oră de mers cu maşina de la Cernăuţi sau Suceava.

 Decizia de a-și prezenta candidatura a fost influențată într-o măsură de prietenii jurnalistului care au insistat că Statul Oregon ar trebui să aibă un astfel de lider, care să vină din exteriorul actualului sistem politic.

„Am prieteni care încearcă să mă convingă că aici în Oregon este nevoie de un nou lider care să vină din afara sistemului politic fisurat. Şi chiar sunt sincer interesat de ce spun prietenii mei din Oregon privind o potenţială candidatură a mea. Ce ştiu sigur este faptul că avem nevoie de cineva cu spirit de lider şi viziune”, declară Nicholas, conform Willamette Week.

Familia, pe linie paternă, a lui Nicholas Kristof

„Tatăl meu era din nordul Bucovinei, dintr-un sat numit Carapciu, sat aflat acum pe teritoriul Ucrainei şi care este la o oră de mers cu maşina de Cernăuţi şi Suceava. Familia sa era armeano-poloneză, iar în satul din România în care locuiau erau mulţi vorbitori de ucraineană. Tata îi vorbea fratelui său în poloneză, iar surorii sale, în română. Înainte să se mute în nordul Bucovinei, la finalul secolului al XVIII-lea, strămoşii tatălui meu au trăit undeva lângă Siret – e posibil să fi locuit în zona Iaşiului”, a povestit jurnalistul, conform adevărul.

×
Subiecte în articol: jurnalist american tata roman Oregon
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close