Antena 3 CNN Politică Kamala Harris: "Un atac împotriva unei ţări NATO este un atac împotriva tuturor"

Kamala Harris: "Un atac împotriva unei ţări NATO este un atac împotriva tuturor"

Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, a declarat vineri, la Bucureşti, că un atac împotriva unei ţări NATO este un atac împotriva tuturor ţărilor aflate în Alianţa Nord-Atlantică.

Kamala Harris: "Un atac împotriva unei ţări NATO este un atac împotriva tuturor"
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Silvia Preda    |    11 Mar 2022   •   17:13

"Trebuie să repet că SUA sunt angajate în prietenia şi dedicarea pentru România şi acest angajament cu trupe pentru România, cel mai recent forţele batalionului Striker.

Aşa cum ştie poporul român, aşa cum ştim cu toţii, este o situaţie dinamică şi tot timpul evaluăm situaţia. În ceea ce priveşte cu ce s-ar putea întâmpla cu comportamentul lui Putin, nu pot să speculez, dar noi suntem foarte fermi şi este clar ca membri NATO, că un atac împotriva unei ţări este un atac împotriva tututor", a transmis vicepreşedintele SUA.

Preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că nu sunt date că România ar fi ţintită printr-o agresiune. 

"Nu avem date care indică că România ar fi ţintită printr-o agresiune. Este clar că această acţiune a Rusiei, acest război împotriva Ucrainei a produs cu certitudine un rezultat vizibil, ferm, clar şi acesta este unitatea NATO şi hotărârea aliaţilor din NATO de a sta împreună şi de a se apăra împreună", a spus preşedintele Iohannis.

Citiţi şi: Kamala Harris: "Mulţumesc poporului român pentru generozitate. România a fost extraordinară"

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close