Antena 3 CNN Politică Kelemen: Am fost avansat colonel fără să fiu întrebat. Mi s-a retras gradul după ce am făcut cerere

Kelemen: Am fost avansat colonel fără să fiu întrebat. Mi s-a retras gradul după ce am făcut cerere

Kelemen: Am fost avansat colonel fără să fiu întrebat. Mi s-a retras gradul după ce am făcut cerere
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Aug 2012   •   21:34

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că a fost avansat, anul trecut, la gradul de colonel în rezervă de către MApN fără să fi fost întrebat şi că a făcut cerere de retragere a acestuia, iar ministrul Corneliu Dobriţoiu i-a aprobat solicitarea, informează Mediafax.
   
Kelemen Hunor a declarat, vineri, că nu a avut nevoie de avansare şi nu ştie de ce a primit gradul de colonel în rezervă, nici cine l-a propus, pentru că nu se consideră militar.
   
"Am fost avansat la gradul de colonel în rezervă cândva în anul 2011, dar nu am aflat despre acest lucru decât la începutul acestui an. Am primit gradul de colonel fără să fiu întrebat şi nu ştiu cine m-a propus. Nu am nevoie de acel grad, nu ştiu pentru ce l-am primit, pentru că nu mă consider militar. Am cerut ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu, să îmi retragă gradul, iar luni, la începutul acestei săptămâni, am fost înştiinţat oficial că mi s-a retras gradul de colonel la solicitarea mea. Aşa încât am revenit la gradul de sublocotenent în rezervă pe care l-am primit după absolvirea stagiului militar, între 1986 - 1987, la TR (termen redus - n.a.)", a spus liderul UDMR.
   
În înştiinţarea primită din partea MApN şi semnată de şeful Statului Major General, g-ral locotenenr Ştefan Dănilă, Kelemen este informat că, în urma petiţiei sale adresate ministrului Apărării Naţionale, ordinul prin care i s-a acordat gradul de colonel în rezervă a fost revocat.
   
Ministerul Apărării a anunţat, vineri, că în anii 2011 şi 2012 a descoperit 835 de cazuri în care au fost acordate grade în rezervă ori s-au realizat înaintări în grad în rezervă care nu au îndeplinit condiţiile legale, din cele 1.462 de cazuri înregistrate la minister.
   
Pe lista MApN cu avansări în grad din 2011 şi 2012 în care au fost constatate nereguli se află, printre alţii, guvernatorul Mugur Isărescu, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, liderul UDMR, Kelemen Hunor, procurorul general Laura Codruţa Kovesi, fostul şef ANAF, Sorin Blejnar şi psihoterapeutul Aliodor Manolea.
   
Potrivit listei citate, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a primit gradul de colonel din statutul de absolvent.
   

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor MApN
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close