Antena 3 CNN Politică Kelemen, despre problema reprezentării la CE: Scaunul nu se multiplică la Bruxelles

Kelemen, despre problema reprezentării la CE: Scaunul nu se multiplică la Bruxelles

Kelemen, despre problema reprezentării la CE: Scaunul nu se multiplică la Bruxelles
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Iun 2012   •   19:17

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că România se va face de râs dacă nu rezolvă problema reprezentării la Consiliul European, el subliniind faptul că la Bruxelles este un singur scaun, care nu se multiplică, informează Mediafax.

Întrebat ce se va întâmpla dacă nu se va rezolva conflictul premier-preşedinte privind reprezentarea la Consiliul European, Kelemen a răspuns: "Nu ştiu, nu eu trebuie să rezolv această problemă. Ne facem de râs".
   
"Dacă se înţeleg, se poate găsi o soluţie. Sigur, va fi un singur scaun. Scaunul nu se multiplică la Bruxelles", a spus Kelemen.
   
El a precizat că UDMR a votat în Parlament declaraţia propusă de USL prin care se consideră că premierul trebuie să reprezinte România la Consiliul din 28 iunie, întrucât colegii săi constituţionalişti şi jurişti au recomandat, argumentat, acest lucru.
   
"A fost un vot pe un principiu constituţional, nu pe persoană. De aceea nu am personalizat, polemizat, important este în acest caz principiul nu cine ocupă funcţia de premier, de preşedinte", a spus Kelemen Hunor.
   
El a spus că îşi doreşte ca România să nu aibă un conflict instituţional pe o astfel de temă, nici acum, nici mai târziu, indiferent de locatarul de la Palatul Victoria sau de cine este preşedintele României.
   
"Este o declaraţie care are o încărcătură politică în acest moment şi nu are forţă juridică", a mai spus Kelemen.
   
Parlamentul a adoptat, marţi, cu 249 de voturi "pentru", 30 de voturi "împotrivă" şi două abţineri, declaraţia propusă de USL, potrivit căreia primul-ministru trebuie să prezinte poziţia României la lucrările Consiliului European din 28 iunie.

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close