Antena 3 CNN Politică Kelemen: Frunda a vorbit în nume personal când a îndemnat maghiarii să voteze "Da"

Kelemen: Frunda a vorbit în nume personal când a îndemnat maghiarii să voteze "Da"

Kelemen: Frunda a vorbit în nume personal când a îndemnat maghiarii să voteze "Da"
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Iul 2012   •   14:42

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că declaraţia senatorului Frunda Gyorgy, potrivit căreia maghiarii ar trebui să voteze la referendum pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, a fost făcută de acesta în nume personal şi nu reflectă poziţia oficială a Uniunii.
   
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, că este importantă în acest caz poziţia oficială a UDMR, care lasă membrii comunităţii maghiare să voteze la referendum conform propriei conştiinţe, "nu după alte indicaţii".
   
"Consider că declaraţia senatorului Frunda Gyorgy, prin care alegătorii maghiari erau îndemnaţi să voteze la referendum pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, este făcută în nume personal şi nu reflectă poziţia oficială a UDMR, Frunda nefăcând parte din conducerea Uniunii. Eu consider că o astfel de declaraţie făcută în nume personal trebuie luată ca atare, pentru noi fiind importantă poziţia oficială. Noi am spus că a merge la vot este o obligaţie şi un drept şi de aceea spunem că trebuie să fim prezenţi la urne, dar nu spunem cum să voteze electoratul nostru. Să voteze după conştiinţa proprie, nu după alte indicaţii", a spus Kelemen, citat de Mediafax.
   
Potrivit acestuia, demiterea preşedintelui este un subiect care împarte şi comunitatea maghiară şi UDMR şi, de aceea, conducerea Uniunii nu a făcut nicio recomandare maghiarilor cum să voteze.
   
Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat, marţi seară, la Digi 24, că îndemnul PDL la boicotarea referendumului este "inacceptabil şi imoral, pentru că deciziile se iau prin participare, nu prin neparticipare". "Niciodată o abţinere, o neparticipare nu poate înfrânge o decizie, fie pozitivă, fie negativă. De aceea, eu nu pot accepta acest boicot la vot", a adăugat Frunda.
   
El a făcut apel la membrii comunităţii maghiare să meargă la vot şi să voteze în favoarea demiterii preşedintelui.
   
"Eu cred că trebuie să participăm la vot. Eu cred că trebuie să votăm pentru demitere", a spus Frunda.
 

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close