Antena 3 Politică Kelemen Hunor, acuzații dure: „România, model despre cum să bagi pumnul în gură minorităţilor”

Kelemen Hunor, acuzații dure: „România, model despre cum să bagi pumnul în gură minorităţilor”

05 Oct 2017   •   20:27
Kelemen Hunor, acuzații dure: „România, model despre cum să bagi pumnul în gură minorităţilor”
Sursa foto: Foto: Agerpres

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a avut o reacție dură la adresa României, după ce Camera Deputaţilor a respins proiectul privind reducerea pragului de reprezentare.

Mai exact, acesta a declarat că România este un model despre cum să bagi pumnul în gura minorităţilor.

„A fost un refuz total al oricărui dialog din partea partidelor politice din Parlament (…). Bineînţeles au fost intervenţii brutale din partea PNL-ului, din partea PMP-ului, ultranaţionaliste. Să pui pumnul în gură, să nu accepţi nici măcar discuţia înseamnă că ai lucruri sau intenţii ascunse (…). Majoritatea nu doreşte să dialogheze cu minoritatea, doreşte să pună pumnul în gură şi să spună că lucrurile sunt frumoase, sunt bune, România e un model. E o afirmaţie fără conţinut. Nu este un model. Este un model cum să bagi pumnul în gura minorităţilor”, a declarat Kelemen Hunor la RFI.

Mai mult, chestionat dacă a fost încălcat protocolul dintre UDMR şi coaliţia PSD-ALDE prin votul din Camera Deputaţilor, preşedintele UDMR a declarat:
„Încălcat în ce sens? Bunul simţ a fost încălcat şi regula dialogului. În protocol, nu scrie că această lege trebuie votată de coaliţia majoritară, dar bineînţeles că va fi dificilă în continuare o colaborare foarte echilibrată, până la urmă fiecare parte are nişte priorităţi. Dacă priorităţile mele nu sunt susţinute de aşa-zişii parteneri, atunci şi eu trebuie să mă uit care dintre priorităţile lor pot să susţin”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close