Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor, anunț pe tema intrării UDMR la guvernare

Kelemen Hunor, anunț pe tema intrării UDMR la guvernare

Kelemen Hunor, anunț pe tema intrării UDMR la guvernare
22 Ian 2018   •   18:12

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni, la Oradea, că UDMR nu are, în acest moment, dorinţa de a intra la guvernare, afirmând că nu există o astfel de solicitare din partea coaliţiei, dar că UDMR ar colabora punctual cu noul guvern, pentru comunitatea maghiară, dar şi pentru "susţinerea binelui comun".

"UDMR este de partea comunităţii maghiare. Colaborează cu toate partidele româneşti care consideră că problematica comunităţilor etnice e una importantă. Ar trebui să fie o chestiune foarte clară pentru toată lumea. Nu este apanajul Puterii, nu este apanajul Opoziţiei. Dar când cineva nu vrea să discute cu tine nici tu nu ai alte posibilităţi decât de a aştepta. În acest moment, cei care erau deschişi la discuţii legate de tot ce înseamnă aşteptările comunităţii maghiare sunt cei din coaliţia PSD-ALDE. Nu suntem la guvernare, nu avem membri în cabinet, în guvern, nu avem dorinţa, în acest moment, de a intra în guvern, nici nu există o astfel de solicitare, dar nici nu facem o opoziţie permanentă de dragul opoziţiei", a declarat, în conferinţă de presă, Kelemen Hunor.

În sesiunea legislativă precedentă, de exemplu, a precizat el, au fost momente în care parlamentarii UDMR nu au votat cu PSD-ul, aşa cum au fost şi situaţii când au votat cu ei.

"Au fost situaţii în care am votat cu PNL-ul. (...) Deci nu vreau să spun că suntem în opoziţie, dar nu suntem nici la guvernare. Încercăm o colaborare punctuală cu cei care doresc o colaborare punctuală. Eu spun un lucru care ştiu că astăzi nu prea e auzit: încercăm să urmărim susţinerea binelui comun. Dacă reuşim şi în ce măsură reuşim va spune electoratul", a conchis liderul UDMR.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: UDMR Kelemen Hunor
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close