Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor, atac dur cu privire la Ordonanța 114: E un ghiveci, o zacuscă

Kelemen Hunor, atac dur cu privire la Ordonanța 114: E un ghiveci, o zacuscă

Kelemen Hunor, atac dur cu privire la Ordonanța 114: E un ghiveci, o zacuscă
13 Mar 2019   •   17:41

Kelemen Hunor a venit cu un atac dur la adresa Ordonanței 114. Liderul UDMR a declarat că nu poti da taxe care nu pot fi suportate, iar rationamentul din spatele ordonanţei nu pare sa fi fost corect.

„Nu e bine să schimbi regulile jocului cu câteva zile înainte, ar trebui să lași 6 luni, să se pregătească toată pentru aceste schimbări. Am zis: prorogați termenul de aplicare până în 2020, avem timp să discutăm și să promulgăm în Parlament până în 30 iunie, apoi avem timp 6 luni să se pregătească” sectoarele afectate, a spus Kelemen Hunor.

„E un ghiveci, o zacuscă, de la construcții, la taxe, la instrumente bancare, totul e amestecat. Eu cred că, cel puțin în 3-4 zone, e necesară o amendare a ordonanței de urgență, ori în Parlament, ceea ce prefer eu, ori în Guvern, inclusiv prorogarea termenului. Și poate că trebuie făcută această mișcare cât de repede se poate pe zona de bănci. Taxa de lăcomie, așa cum a intrat în limbajul uzual, trebuie redusă, la nivelul din alte țări din Europa. Nu poți să crești de 3, 4, 5, 13 ori față de ceea ce poate fi suportat de bănci, pentru că până la urmă vom plăti noi, care avem bani luați de la bănci, va plăti economia”, a spus Kelemen Hunor.


 

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor atac
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close