Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor, autosuspendat din funcţia de lider executiv al UDMR. Interimatul, asigurat de Takacs Csaba

Kelemen Hunor, autosuspendat din funcţia de lider executiv al UDMR. Interimatul, asigurat de Takacs Csaba

Kelemen Hunor, autosuspendat din funcţia de lider executiv al UDMR. Interimatul, asigurat de Takacs Csaba
Sursa foto: Kelemen Hunor
26 Ian 2010   •   11:33

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) a decis, la cererea lui Kelemen Hunor, suspendarea sa din calitatea de preşedinte executiv al formaţiunii pe perioada exercitării atribuţiilor de ministru al Culturii. Funcţia politică a fost preluată ,cu titlu interimar, de către Takacs Csaba, care a mai deţinut acest post în trecut.

"Preşedintele UDMR a cerut, în prealabil, Comisiei de Supraveghere a Statutului interpretarea regulamentului în această materie. În consecinţă, Hunor Kelemen îşi păstrează funcţia de preşedinte executiv, dar în această perioadă nu-şi exercită atribuţiile legate de funcţie", se arată într-un comunicat al Uniunii.
Reprezentanţii UDMR precizează că liderul formaţiunii, Marko Bela l-a propus pe Csaba Takacs pentru a asigura interimatul funcţiei de preşedinte executiv, Consiliul Permanent urmând să confirme transferul atribuţiilor în cursul următoarei şedinţe, iar CRU să o valideze.
Conform Statutului UDMR, aceeaşi persoană nu poate îndeplini funcţia de preşedinte executiv şi o funcţie guvernamentală.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close