Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor, după marea confruntare a liderilor PNL şi USR PLUS: "Sunt convins că mâine vom găsi soluția"

Kelemen Hunor, după marea confruntare a liderilor PNL şi USR PLUS: "Sunt convins că mâine vom găsi soluția"

Au fost momente decisive pentru soarta coaliţiei. Marea confruntare a liderilor PNL si USR PLUS s-a încheiat. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, spune că este convins că își dorește menținerea coaliției și că cele patru ore de discuții au fost constructive.

Kelemen Hunor, după marea confruntare a liderilor PNL şi USR PLUS: "Sunt convins că mâine vom găsi soluția"
de Georgiana Adam    |    19 Apr 2021   •   21:27

"Trebuie să continuăm mâine discuţia. Trebuie să vedem cum ieşim din acest impas, în aşa fel încât această Coaliţie să meargă mai departe. În ceea ce ne priveşte, şi vorbesc doar de poziţia noastră, am spus că, din punctul meu de vedere, din punctul nostru de vedere, nu există o alternativă la această Coaliţie şi la acest Guvern.

Kelemen Hunor" Trebuie să continuăm împreună"

Trebuie să găsim acele metode, prin care pute evita în viitor astfel de situaţii, fără să lezăm atribuţiile şi autoritatea primului-ministru. Ne-am asumat la un program de guvernare, ne-am asumat niște deziderate importante pentru țară și suntem oameni responsabili, oameni maturi, oameni cu experiență politică și vom susține în continuare această coaliție și vom merge mai departe în această coaliție. Sunt convins că mâine, la întâlnirea de după-masă, la ora 16, când vom continua discuțiile în coaliție, vom găsi soluția bună pentru fiecare parte din această coaliție. După patru luni, nu putem să ne permitem o tensiune mai mare și un conflict mai mare, o criză politică și nici nu se va întâmpla acest lucru. Sunt convins, fiindcă a fost o discuție extrem de constructivă și extrem de coerentă", a spus Kelemen Hunor la finalul ședinței coaliției de guvernare.

Dan Barna, după ședința coaliției: "Am prezentat argumentele pentru care nu îl mai susținem pe Florin Cîțu. Discuțiile continuă mâine"

"Au fost câteva ore de discuții în care fiecare dintre parteneri și-a prezentat pozițiile și punctele de vedere, argumentele pentru care cei de la Partidul Național Liberal îl susțin pe Florin Cîțu, argumentele pentru care noi nu-i mai acordăm încredere premierului.

Vom continua mâine la ora 16.00 discuția. Am analizat, practic, pe parcursul acestor ore. Ceea ce s-a întâmplat a fost să analizăm ipotezele și scenariile de lucru în baza cărora vom putea, sper eu, să ajungem într-un termen cât mai scurt la o decizie de un fel sau celălalt. Continuăm mâine la ora 16.00", a spus președintele USR, Dan Barna.

 

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor coalitie
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close