Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor: "Constituţia e depăşită. România e stat naţional doar pe hârtie"

Kelemen Hunor: "Constituţia e depăşită. România e stat naţional doar pe hârtie"

Kelemen Hunor: "Constituţia e depăşită. România e stat naţional doar pe hârtie"
Sursa foto: Kelemen Hunor
20 Oct 2009   •   11:15

Kelemen Hunor şi-a depus marţi, la BEC, candidatura oficială pentru alegerile prezidenţiale. Tot astăzi este aşteptat la această instituţie şi liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor. Candidatul Uniunii a adunat peste 300.000 de semnături pentru susţinerea demersului său, semnături pe care le-a înregistrat la BEC. Candidatul Uniunii se pronunţă pentru modificarea textului Constituţiei, în sensul redefinirii conceptului de stat naţional şi al acordării unui rol mai mare comunităţilor locale şi etnice în defavoarea actualului ?stat hipercentralizat?.

?Constituţia este mult depăşită şi trebuie să ne gândim cum vom defini statul român în general. Dacă nu vom reuşi acest lucru vom ramâne la periferie şi nu vom reuşi să ne integrăm ca o ţară europeană. Statul hipercentralizat trebuie să dispară, trebuie intrat într-o nouă fază. Administraţiile locale, comunităţile locale vor avea un rol în dezvoltarea României. România, doar pe hârtie este stat naţional. În România, trăiesc cam 10% minorităţi etnice. Constituţia trebuie schimbată în concordanţă cu realitatea, nu realitatea trebuie adusă în concordanţă cu Constituţia ? a explicat candidatul Uniunii, unul din elementele sale de program.

Preşedintele executiv al UDMR a a venit însoţit de câţiva lideri ai formaţiunii în frunte cu liderul Marko Bela, Laszlo Borbely şi Marton Arpad.

Kelemen este al treilea candidat înregistrat la BEC după liberalul Crin Antonescu şi independentul Gigi Becali.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close