Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor: Cred că vor participa 20.000 de oameni la protestul de la Sf. Gheorghe. Nu e o acţiune politică

Kelemen Hunor: Cred că vor participa 20.000 de oameni la protestul de la Sf. Gheorghe. Nu e o acţiune politică

Kelemen Hunor: Cred că vor participa 20.000 de oameni la protestul de la Sf. Gheorghe. Nu e o acţiune politică
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Aug 2012   •   17:54

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, la Târgu Mureş, că la protestul împotriva condamnării la trei ani de închisoare a fostului subsecretar de stat Marko Attila, pentru retrocedarea clădirii Liceului „Szekely Miko“, vor fi 20.000 de participanţi, informează Agerpres. Acţiunea este programată la Sf. Gheorghe în data de 1 septembrie.
   
„Ne aşteptăm la peste 10.000, dar eu cred că vor fi 20.000. Dar peste 10.000 vor fi sigur“, a spus Kelemen, la finalul dezbaterii din cadrul Festivalului Peninsula, pe marginea sentinţei care a dus la anularea retrocedării imobilului respectiv şi la condamnarea a trei persoane pentru abuz în serviciu, inclusiv al lui Marko Attila.
   
Liderul UDMR a arătat că deşi sentinţa nu este definitivă, fiind pronunţată în primă instanţă, protestul de la Sfântu Gheorghe doreşte să preîntâmpine un precedent în anularea unor retrocedări şi nicidecum o acţiune politică şi debutul campaniei electorale a UDMR.
   
„Eu nu am ce să fac dacă instanţa în iunie a luat o decizie. Nu eu am programat această şedinţă şi această decizie şi într-un astfel de caz nu poţi să aştepţi până când trec toate alegerile. În 2013 vor fi alte probleme, în 2014 avem alegeri din nou. Nu are nicio legătură cu anul electoral 2012, nu noi am programat acest lucru şi nu începem campania electorală. Acolo (la Sfântu Gheorghe -n.r.) nu vom face politică. Acolo vom vorbi despre câteva principii şi despre câteva lucruri, care - că e sau nu an electoral - trebuie să fie principii importante şi respectate“, a arătat Kelemen.
  
El a precizat că UDMR nu doreşte să îi impresioneze pe judecători sau să creeze presiuni asupra justiţiei, ci doar să tragă un semnal de alarmă.
   

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close