Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor, despre acordul parlamentar dintre UDMR şi PSD: „Dacă funcţionează, îl vom păstra”

Kelemen Hunor, despre acordul parlamentar dintre UDMR şi PSD: „Dacă funcţionează, îl vom păstra”

Kelemen Hunor, despre acordul parlamentar dintre UDMR şi PSD: „Dacă funcţionează, îl vom păstra”
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Feb 2017   •   11:40

Liderul UDMR a vorbit despre acordul parlamentar pe care Uniunea îl are cu PSD, susţinând că dacă acesta va funcţiona, el va fi păstrat.

"Eu cred că orice decizie trebuie luată în mod raţional. În primul rând, trebuie să vedem dacă funcţionează. Dacă nu funcţionează, oricum noi avem prevăzut în acest acord că la sfârşitul sesiunii parlamentare vom analiza dacă ceea ce am propus s-a realizat sau nu şi vom lua o decizie în funcţie de rezultatul colaborării. Să renunţi la un astfel de instrument fără să încerci dacă funcţionează sau nu, nu e o chestiune raţională, nu e o decizie inspirată", a spus liderul UDMR.

El a adăugat că, dacă UDMR va renunţa la acest acord, va trebui să încheie unul cu opoziţia care nu este "unitară".

"Dacă vom renunţa la acest acord va trebui să încheiem un acord cu altcineva, cu opoziţia. Cel puţin un acord la fel cum avem cu coaliţia. Altfel, ce poţi să faci? În acest moment, o opoziţie unitară nu există şi nu există o gândire unitară în partea cealaltă a eşichierului politic. Prima încercare de a da conţinut acestui acord e cu ocazia bugetului. Am avut discuţii. Multe observaţii, amendamente ale noastre au fost acceptate, unele extrem de generale, pentru toată societatea, altele ţintite spre anumite judeţe, anumite proiecte de investiţii. Deci, un dialog constructiv a existat. Primul pas, din acest punct de vedere, a fost făcut. Vom vedea. Dacă funcţionează, îl vom păstra, dacă nu, vom renunţa. Nu e nicio problemă", a mai declarat Kelemen.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor PSD Liviu Dragnea
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close