Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor, despre intrarea UDMR la guvernare

Kelemen Hunor, despre intrarea UDMR la guvernare

Kelemen Hunor, despre intrarea UDMR la guvernare
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Iun 2017   •   13:04

În acest moment, nu există condiţia intrării UDMR la guvernare, a declarat, marţi, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, precizând că acest subiect nu poate fi discutat atât timp cât există un premier, o coaliţie majoritară.

"În acest moment, nu există condiţia intrării la guvernare, există un Guvern, un premier, o majoritate, o coaliţie, deci iarăşi speculaţii nu pot să fac. Nici discuţii nu pot să fac, când există un Guvern, majoritate, coaliţie, premier. Eu sunt deschis la discuţii cu oricine, dar pe lucruri concrete, nu pe vise, nu pe lucruri care deocamdată nu există. Nu este treaba mea, este treaba celor care speculează de dimineaţă până seara şi trăiesc bine din speculaţii", a afirmat Kelemen Hunor, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă UDMR este dispus să intre la guvernare.

El a spus că UDMR nu a primit nicio invitaţie de a intra la guvernare.

"Nu am primit nicio invitaţie oficială de intrare la guvernare. (...) Până există premier, până când există coaliţie, până când coaliţia are majoritate, nu este un subiect despre care noi putem discuta, speculaţii, avioane, elicoptere, nu este treaba noastră să discutăm despre astfel de chestiuni. Deci, până când există Guvern, cu premier, cu majoritate nu intrăm în astfel de discuţie", a subliniat liderul UDMR.

Întrebat dacă s-ar crea o criză politică în cazul căderii Guvernului, Kelemen Hunor a spus: "Nu ştiu, de ce să cadă Guvernul? Are majoritate, cineva a vrut să introducă o moţiune de cenzură? Altfel nu cade Guvernul. Doar în urma unei moţiuni de cenzură cade Guvernul".

Întrebat cum ar vota UDMR în cazul în care PSD ar introduce o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, Kelemen Hunor a răspuns: "Eu vă întreb pe dumneavoastră: aţi mai văzut vreodată o coaliţie care depună o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern?"

Liderul UDMR a adăugat că nu discută variante, ci fapte.

"Când ei (cei de la PSD şi ALDE - n.r.) depun ceva, va fi o situaţie nouă, dar puţin probabil că PSD, ALDE iniţiază o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern. Şi dacă nu trece, ce fac?", a completat Kelemen Hunor.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor UDMR coalitia de guvernare
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close