Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor, despre firmele amenințate cu falimentul de criza prețurilor la energie: "Nu putem salva toată industria"

Kelemen Hunor, despre firmele amenințate cu falimentul de criza prețurilor la energie: "Nu putem salva toată industria"

Anunţ controversat făcut de vicepremierul Kelemen Hunor. "Nu putem salva toată industria" spune liderul UDMR în condiţiile în care preţurile uriaşe din energie ameninţă multe sectoare cu falimentul.

Kelemen Hunor, despre firmele amenințate cu falimentul de criza prețurilor la energie: "Nu putem salva toată industria"
Sursa foto: Facebook/ Kelemen Hunor
de Mia Lungu    |    15 Sep 2022   •   16:32

"Sunt anumite domenii care nu pot fi salvate doar prin subvenția de la stat. Și nu doar în România. Sunt domeniile prioritare", spune Kelemen Hunor.

"IMM-urile care aduc o grămadă de bani la buget, agricultura, industria alimentară, da, sunt categorii prioritare. Dar să vă dau un exemplu, industria petrochimică probabil că în acest moment nu poate fi susținută de la bugetul de stat și acolo e o perioadă mai dificilă.

Nu vom putea salva toată industria și toate segmentele economice" a spus vicepremierul la o emisiune televizată.

Tot liderul UDMR anunţă că subvenţiile date de stat în domeniul energiei vor depăşi 40 de miliarde de lei până la sfărşitul perioadei.

"Avem prioritățile: IMM-urile, industria alimentară, agricultura, industria de construcții, acele sectoare care pot fi ajutate. Doar pe subvențiile care trebuie date pe această ordonanță pentru consumatorii casnici și non-casnici probabil vom trece peste 40 de miliarde până la sfârșitul perioadei. "

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close